Quantcast

Klaipėdoje prisiekė šimtai naujųjų šaulių

Šeštadienį priešpiet Klaipėdos širdyje, prie piliavietės, Lietuvos valstybei prisiekė pusketvirto šimto naujųjų Šaulių sąjungos narių. Jaudinančios ceremonijos stebėti atvyko būrys jų artimųjų.

Žvarbų, bet saulėtą balandžio 9-osios rytą automobilių aikštelės prie piliavietės buvo sausakimšos. Aikštėje rikiavosi kariai, karinis orkestras ir kol kas civiliais rūbais vilkintys vyrai ir moterys, nuo šios dienos prisiekę Tėvynei negailėti net savo gyvybės vardan jos laisvės.

Lietuvos Respublikos himnas skambėjo ne tik atliekamas orkestro, susirinkusieji sutartinai traukė šventus žodžius. Už Lietuvos laisvę kritusių ir Ukrainos didvyrių atminimas pagerbtas tylos minute.

Šaulių atstovai nunešė mūsų trispalvės spalvų puokštę prie 1923 metų sukilimo paminklo Skulptūrų parke.

Daivos Janauskaitės nuotr.

Šaulių sąjunga yra tavo šeima. Stenkis, kad ji stovėtų aukštai. Jei stovės aukštai, išaukštins ir tave!

Naujieji šauliai garsiai ir sutartinai kartojo priesaikos žodžius. Lietuvoje tik kario ir šaulio priesaikoje yra žodžiai, kuriais pasižadama ginant Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę bei teritorinį vientisumą ir konstitucinę santvarką nepagailėti savo gyvybės. Ištarę šiuos žodžius jie tapo šauliškos šeimos broliais ir sesėmis.

Neatsitiktinai Lietuvos Šaulių sąjungos įkūrėjas Vladas Putvinskis sakė: „Šaulių sąjunga yra tavo šeima. Stenkis, kad ji stovėtų aukštai. Jei stovės aukštai, išaukštins ir tave!“

Visi naujieji šauliai drauge priklaupė, kai viena šio būrio sesių pabučiavo šaulių sąjungos vėliavą.

Daivos Janauskaitės nuotr.

Atsargos majoras Rolandas Lukšas kreipėsi į brolius ir seseris šaulius bei visu susirinkusius. Jo, kaip ir kitų sveikintojų lūpose na kartą skambėjo žodis: „Karas“, minėta didvyriška ukrainiečių tauta, ginanti ne tik savo šalį, bet ir visą Europą nuo agresyvios Rusijos.

350 naujųjų šaulių būrį palaimino kunigas.

Po iškilmių naujieji šauliai ir jų šeimos turėjo galimybę susipažinti su kariuomenės ginkluote. Skambėjo patriotinės dainos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Na ką vatinukai, inksčiate iš nuoskaudos ir baimės ! Slėpkitės nes 5 kolonai greitai Klaipėdoje nebebus kur slėptis !

Skiriu prorusiškiems klykaujantiems dvikojams

Skiriu prorusiškiems klykaujantiems dvikojams portretas
Vienas garsus Lietuvos žurnalistas, publicistas, signataras (R. V.), rinkdamas informaciją apie rusų vykdomus civilių Ukrainos gyventojų žudymus, plėšimus, prievartavimus, kankinimus, pasakė, kad "rusai dar sykį sąmoningai parodė, kad jie nebepriklauso žmonių giminei. Jie yra tiesiog orkai". Toks įvardijimas žiaurus, bet įvardinti rusų karių elgesį Ukrainoje kitaip būtų netaiklu. Tik ar visi Rusijoje ar kitur išsimėtę rusai tikrai yra orkai? Gal ne. Bet, kaip sakoma, šaukštas (šaukštai) deguto statinę medaus sugadina. Toks įvardijimas gali prilipti labai ir labai ilgam laikui prie rusų tautybės žmonių, nesvarbu, kur jie begyventų.

Vanagas

Vanagas portretas
Pagarba tautieciams! Svarbu, kad 5 kolonos siuksliu neprileistu.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių