Quantcast

Klaipėdoje prasideda prevencinis medikų testavimas dėl koronaviruso

Klaipėdoje ketvirtadienį pradedamas prevencinis medikų testavimas dėl COVID-19 ligos. Pirmiausiai tyrimai bus atliekami slaugos ligoninėse ir slaugos skyriuose dirbantiems sveikatos priežiūros specialistams. Taip pat artimiausiomis dienomis bus tiriami Klaipėdos mieste esančių globos namų darbuotojai.

„Prevencinis medikų testavimas yra ypatingai svarbus siekiant užkirsti kelią koronaviruso plitimui medicinos įstaigose. Kad tai būtina, rodo ne vienas ligos išplitimo atvejis tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje. Nuo šiandien Klaipėdos mieste tyrimai medikams vykdomi centralizuotai – pagal nustatytus prioritetus bus tiriami visi medicinos darbuotojai, pradedant nuo slaugos ligoninių ir skyrių. Taip pat prioriteto tvarka bus tikrinami ir globos namų darbuotojai, nes būtent šiose įstaigose, kaip ir slaugos skyriuose, prižiūrimi ir slaugomi didžiausiai rizikos grupei priklausantys asmenys”, – savivaldybės pranešime cituojamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Artimiausiomis dienomis tyrimai bus atliekami Klaipėdos medicininės slaugos ligoninėje, Respublikinės Klaipėdos ligoninės slaugos skyriuje, Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių bendrijoje „Klaipėdos viltis“, Klaipėdos globos namuose, Telšių vyskupijos Carito Klaipėdos globos namuose, Paliatyviosios pagalbos ir šeimos sveikatos centre, Jūrininkų ligoninės Palangos departamento slaugos skyriuje. Palaipsniui bus tiriami visi Klaipėdos sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai, testavimas bus atliekamas pagal Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtintus prioritetus, tyrimai bus periodiškai kartojami, pažymima Klaipėdos savivaldybės pranešime.

Sveikatos priežiūros įstaigas priemonėmis, reikalingomis tyrimams paimti, aprūpins Klaipėdos miesto mobilusis punktas. Šio punkto koordinatorei taip pat pavesta pasirūpinti, kad paimti mėginiai būtų surinkti iš sveikatos priežiūros įstaigų ir pristatyti į laboratoriją. Įstaigoms, kurios neturės galimybės paimti mėginių savarankiškai, bus suteikiama pagalba organizuojant specialistų testavimą, į įstaigas atvyks mobiliosios komandos.

Iki pradedant prevencinį medikų testavimą centralizuotai, kai kurios įstaigos tai jau darė savarankiškai – tyrimai buvo vykdomi Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, Klaipėdos jūrininkų ligoninėje ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

medikė

medikė portretas
Na, Klaipėdos jūrininkų ligoninėje medikai testuojami jau senai, šiuo metu daromi testai pakartotinai. Ačiū dievui, radome galimybę tai atlikti nelaukiant savivavaldybės malonės...

Liūdesys

Liūdesys portretas
Vienoje ir toje pačioje ligoninėje,atliekami testai yra beveik visų skyrių darbuotojams,o du skyriai išskirti ir ju darbuotojams žada tik po savaitės atlikti testus ir tai bus siunčiami jau į kitą įstaigą,o ne ligoninės viduje,kaip šiandiena buvo daroma( o gal ir šito net nebus daroma) apsurdas ir pasityčiojimas iš darbuotojų yra..

Medikas

Medikas portretas
Visa tai turejo but daroma labai seniai, paveluota!!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių