Quantcast

Klaipėdoje policijos pareigūnai ginasi nuo koronaviruso: ragina tirtis

Klaipėdos apskrities vyriausiojo komisariato pareigūnai raginami savanoriškai pasitikrinti, tačiau norinčiųjų tai padaryti atsirado kur kas mažiau, nei galima buvo tikėtis. Vis dėlto pareigūnai ir kitų teisėsaugos institucijų darbuotojai jau ima dirbti karantino sąlygomis.

Tirtis nori ne visi

Atlikti greituosius testus nuspręsta visuose Vidaus reikalų ministerijos padaliniuose. Pareigūnai raginami pasitikrinti, bet jokios prievartos tai daryti nėra.

Gauti duomenys leistų komisariato vadovams labiau orientuotis, kiek plačiai virusas paplitęs ir ar yra grėsmių tarnybai.

Testai turėtų parodyti ne dabar infekuotus asmenis, bet ir tuos, kurie, patys to nejausdami, jį turėjo ir dabar turi antikūnų šiai infekcijai.

Prievartos čia negali būti.

Klaipėdos apskrities policijos komisariate dirba apie 900 pareigūnų, tačiau iki praėjusios savaitės pabaigos tyrimui registravosi tik apie 150.

Paklaustas, ar tai nėra pernelyg mažas norinčiųjų pasitikrinti procentas, Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas neslėpė: "Man irgi atrodo, kad jis mažas, bet prievartos čia negali būti. Kiekvienas sprendžia pagal save. Kita vertus, dėl greitųjų testų yra visokių sakymų. Juk ir medikai sako, kad šie testai galbūt yra ne visai tikslūs. Gavus teigiamą atsakymą reikėtų tikrintis pakartotinai. Gal todėl pareigūnai skeptiškai žiūri į šį testavimą, sunku pasakyti. Aš pats tikrinsiuosi."

Iš atokesnių rajonų atvyksiantys pareigūnai pasitikrins iš anksto suderintu laiku, jų tarnyba neturėtų nukentėti.

Neleidžia į koridorius

Testavimas vykdomas komisariato didžiojoje sporto salėje. Sporto treniruotės jau senokai čia nebeleidžiamos, stengiantis, kad pareigūnai turėtų kuo mažiau kontaktų vieni su kitais.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo komisariato specialiųjų užduočių skyriuje sirgo du darbuotojai, dar aštuoni jų bendradarbiai izoliavosi.

Šiuo metu vienas Plungės rajono policijos komisariato pareigūnas serga koronavirusu.

Kol kas daugiau pareigūnų lyg ir neserga, tiesa, izoliuojasi ir dirba iš namų daugiau policininkų. Kai kurie jų turėjo kontaktų su sergančiaisiais arba patys karščiuoja.

Šiuo metu kas rytą tikrinama kiekvieno ateinančio į darbą komisariato darbuotojo temperatūra.

Alfonsas Motuzas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Apklausos kambariai įrengti taip, kad tyrėjai su apklausiamais asmenimis bendrautų pro permatomą skydą, ir vieni, ir kiti gali dezinfekuoti rankas.

Be to, pakviesti į komisariatą asmenys neturi galimybės vaikščioti pastato koridoriais.

Saugos darbuotojus

Policijos pareigūnai nebesirenka į pasitarimus ir susirinkimus, visi organizaciniai reikalai sprendžiami nuotoliniu būdu. Komisariato koridoriuose policininkai turi dėvėti kaukes.

Kabinetuose leidžiama dirbti po vieną pareigūną, jei nėra kitos išeities, laikomasi didesnio nei dviejų metrų atstumo.

Reagavimo padaliniuose darbuotojai nerotuojami, tai yra stengiamasi, kad jų ekipažai išliktų tie patys. Sudaromos sąlygos apsiginkluoti ir nusiginkluoti bei persirengti kaip įmanoma mažiau kontaktuojant su kolegomis.

"Laikome nuo 15 iki 20 procentų pareigūnų rezervą reagavimo ir veiklos padaliniuose. Negalime leisti, kad nutrūktų policijos funkcijų vykdymas", – teigė A. Motuzas.

Tuo pat metu abu Klaipėdoje veikiantys teismai jau nebeįsileidžia iš anksto neužsiregistravusių interesantų. O prokurorai jau raginami dirbti nuotoliniu būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pranas Pričkus

Pranas Pričkus portretas
Šiaip geriausias vaistas yra ryte ir vakare po taurelę naminukės. Vakare apie 15 min. pakviepuoti garais, įdedant į verdantį vandenį sodos. Naminukės mentai turėtų turėti, ypač plungiškis Alfonsas (nuo žodžio Plungė ir vardo Alfonsas). Skanaus, o šiaip jiems reikia elgtis visuomenėje, lyg patys sirgtų ir bijotų užkrėsti mus. Laikytų atstumą nuo mūsų ne du metrus, o penkis. Reikalui esant, kad išskėstų kojas ir padėtų rankas ant kapoto, kai priartėtų greitoji med. pagalba.

Laikykimės karantino taisyklių

Laikykimės karantino taisyklių portretas
Kas iš to tikrinimosi,jei už valandos ,kitos galima užsikrėsti ir...vėl nežinai ar taip,ar ne...ar sergi,ar ne.?)

!!!

!!! portretas
Tiksliau butu lyg ir serga keli darbuotojai!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių