Quantcast

Klaipėdoje planuojama atidaryti prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega“

  • Teksto dydis:

Sausio 14 d. Klaipėdos savivaldybėje pristatytos Šilutės plente įsikūrusio prekybos centro „Banginis“ rekonstrukcijos ir plėtros idėjos. Įgyvendinus planuojamus rekonstrukcijos ir plėtros darbus, „Banginis“ virs šiuolaikišku, į šeimą ir laisvalaikį orientuotu naujos koncepcijos prekybos ir laisvalaikio centru. Keičiantis prekybos centro koncepcijai, keisis ir jo pavadinimas – po rekonstrukcijos „Banginis“ duris atvers ne tik iš esmės atsinaujinęs, bet ir nauju pavadinimu „Mega“. Lietuvoje tai jau bus antrasis prekybos ir laisvalaikio centras tuo pačiu pavadinimu. Rinkoje lyderiaujantis prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“ Kaune veikia nuo 2005-ųjų metų.

Projektą vystys Baltijos šalyse gerai žinoma komercinio nekilnojamo turto valdytoja bendrovė „Baltic RED“, teiksianti koncepcijos kūrimo, statybų organizavimo ir priežiūros, patalpų nuomos bei turto valdymo paslaugas. Įgyvendinus projektą planuojama bendrą objekto plotą padidinti apie 60 proc.. Skaičiuojama, kad investicijos į šį projektą sieks 20 mln. eurų.

Pasak bendrovės „Baltic RED“ generalinio direktoriaus pavaduotojos Ievos Goštautaitės-Gedutės, Klaipėdos „Banginio“ rekonstrukcijos ir plėtros darbai bus atliekami vykdant planingą naujos koncepcijos prekybos ir laisvalaikio centrų plėtrą Lietuvoje.

Ievos Goštautaitė-Gedutė / „Megos“ nuotr.

„Į šeimą ir turiningas pramogas orientuoti prekybos ir laisvalaikio centrai yra tapę stipriu miestiečių ir miesto svečių traukos centru – čia atvykstama ne tik apsipirkti, bet ir praleisti laiką, švęsti gimtadienius. Būdami vieni iš Lietuvos prekybos rinkos lyderių ir valdydami sėkmingai Kaune veikiantį prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega“, priėmėme strateginį sprendimą analogiškos koncepcijos prekybos ir laisvalaikio centrą įkurti ir Klaipėdoje. Iš patirties žinome, kad išskirtinio koncepto, sėkmingai veikiantis ir strategiškai patogioje vietoje įsikūręs prekybos centras patrauklus ir patalpų nuoma besidomintiems prekybininkams. Taigi vieni iš svarbiausių Klaipėdos „Banginio“ rekonstrukcijos tikslų – didinti nuomojamų patalpų plotą ir įkurdinti čia daugiau naujų pramogų ir laisvalaikio paslaugų operatorių. Siekdami, kad apsilankymas prekybos centre būtų patogus ir malonus, ketiname iš esmės perplanuoti automobilių stovėjimo aikštelę, eismo schemą padarant patogesnę klientams ir padidinant automobilių stovėjimo vietų skaičių, bei atnaujinti pastato fasado architektūrinę raišką“, – sakė I. Goštautaitė-Gedutė.

Pasak I. Goštautaitės-Gedutės, vykdant rekonstrukcijos ir plėtros darbus, dabartinio „Banginio“ dalies aukštingumas bus padidintas nuo vieno iki dviejų aukštų. Pirmame aukšte veiks į greitą kasdienį, tačiau plataus asortimento apsipirkimą orientuotos parduotuvės, tarp jų išliks rinkos lyderiai „Maxima“ ir „Senukai“. Antrame prekybos centro aukšte įsikurs pramogų ir laisvalaikio vietos, kavinės, kino teatras, bus atidarytas naujo koncepto edukacinis vaikų pramogų centras „CurioCity“. Planuojama, kad po rekonstrukcijos ir plėtros atnaujinto objekto prekybinis plotas sieks daugiau kaip 30 tūkst. kv. m. Atliekant plėtros darbus, naujame prekybos centre planuojama integruoti ir administracinės paskirties pastatą.

Rekonstrukcijos ir plėtros darbus planuojama vykdyti neuždarant prekybos centro ir tik minimaliai trikdant čia įsikūrusių prekybos ir paslaugų vietų veiklą. Be to, prekybos centro „Banginis“ rekonstrukcijos ir plėtros darbai numatomi vykdyti vienu metu su šalia vyksiančiais žiedinės sankryžos ir estakados statybos darbais.

„Megos“ nuotr.

Planuojama, kad dabartinio Klaipėdos „Banginio“ vietoje „Mega“ duris atvers 2022 m. pabaigoje–2023 m. pradžioje.

Prekybos centrai „Banginis“ ir Kauno prekybos ir laisvalaikio centras „Mega“ priklauso įmonių grupei „Litvalda“, kuri valdo įvairų komercinį nekilnojamąjį turtą visoje Lietuvoje. Kontrolinis „Litvaldos“ akcijų paketas priklauso Augustinui Rakauskui. Praėjusių metų pradžioje grupės įmonių valdymą perėmė A. Rakausko dukra Agnietė Pitkauskienė, jos sutuoktinis Artūras Pitkauskas eina grupės įmonių vadovo pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai kada prasidės rekonstrukcija?

to pensininke

to pensininke portretas
Verslininkai islaiko ir stato darzelius mokedami valstybiai mokescius. Aisku yra ir tokiu kurie ir patys stato, bet i tokius darzelius jus savo anuku tikrai nevesit, nes jie mokami.

Pensininke

Pensininke portretas
tu pamiršk kad verslininkas gali kažka tokio padaryt - Lietuvoje tikrai jie netokie. Mūsų verslininkai net už kavą darbuotojams iš algos atskaito:D) O uostas kaip? Ar girdėjot kiek jie uždirba? Neliko Lubio neliko 13-tos algos ir dovanų Kalėdom, premijų.Tiesa už kalėdini kalakuta paskui irgi iš algos atskaitydavo nu bet vistiek...:D)
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių