Quantcast

Klaipėdoje pirmąkart pjaunama žolė

Už šienavimo darbus mieste atsakingos bendrovės „Klaipėdos želdiniai“ darbuotojai jau trečią savaitę pjauną žolę viešosiose miesto erdvėse. Jie prižiūri beveik 186 hektarų miesto žaliųjų plotų, kai kurie jų šiltuoju metu šienaujami po keliolika kartų.

„Klaipėdos želdinių“ direktoriaus Gedimino Valašino teigimu, šį pavasarį žolę mieste įmonės darbuotojai pjauna trečią savaitę, šiuo metu jau darbuojamasi miesto parkuose.

Praeita savaitė buvo šilta, palijo, tad žolė labai greitai ūgtelėjo. Žolę miesto teritorijose pjauna 20 žmonių.

„Viskas suželia netikėtai, čia kaip sniegas žiemą. Svarbiausia – pirmasis šienavimas, po to jau – lengviau. Dabar baigiame šienauti miesto žaliąsias juostas palei gatves, pradėjome dirbti parkuose. Kai kurie skverai, aikštės ir kiti viešieji plotai šienaujami jau antrą kartą“, – kalbėjo G.Valašinas.

Pagal sutartį per šienavimo sezoną vidutiniškai 16 kartų pjaunami gazonai reprezentacinėse vietose, 5–6 kartus – gatvių želdiniai ir 4–5 kartus – parkai bei skverai.

Iš viso Klaipėdoje yra 186 hektarai šienaujamo ploto. Vidutiniškai per sezoną tam išleidžiama 300 tūkst. eurų.

Šienavimas pradedamas gegužę ir baigiamas spalio viduryje.

Bendrovės „Klaipėdos želdiniai“ darbuotojai žolę pjauna tik viešosiose miesto vietose.

Už žolės pjovimą kiemuose yra atsakingi daugiabučių administratoriai arba savininkų bendrijos, kurie privalo viešai (daugiabučių namų skelbimo lentose ar interneto svetainėje, jei tokias turi) paskelbti teritorijų tvarkymo ir valymo grafikus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

irute

irute portretas
Kada bus nupjauta zole uz Alksnynes 15-to namo ir toliau,praeitais metais teko kreiptis i ziniasklaida ir ne viska nupjove,ten pat pavasary iskirto krumus ,tai sakos suverstos guli ir siandien,matyt siemet teks kreitis i TV nes ju izulumui ir pinigu gavimui is savivaldybes nera ribu

klp

klp portretas
galetu su tokiu entuziazmu ziema sniega nukasti, o zole nupjautu pora kartu per metus ir uztektu

1000-mečio įvykis

1000-mečio įvykis portretas
!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių