Quantcast

Klaipėdoje panaikins dar dvi perėjas

I.Simonaitytės gatvės laukia eismo organizavimo pakeitimai. Teigiama, kad dabar šioje arterijoje jis vyks chaotiškai. Ketinama aiškiai nurodyti, kur galima statyti automobilius, panaikinti dvi pėsčiųjų perėjas.

I.Simonaitytės gatvės laukia eismo organizavimo pakeitimai. Teigiama, kad dabar šioje arterijoje jis vyksta chaotiškai. Ketinama aiškiai nurodyti, kur galima statyti automobilius, panaikinti dvi pėsčiųjų perėjas.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė tvirtino, kad I.Simonaitytės gatvėje dabar eismas vyksta chaotiškai.

Šios arterijos ilgis – 800 metrų, plotis svyruoja nuo 9 iki 11 metrų. Jau anksčiau Saugaus eismo komisijos nariai pastebėjo, kad šioje gatvėje labai daug pėsčiųjų perėjų. Dėl to ir buvo pavesta įvertinti eismo organizavimą šioje arterijoje.

Specialistai siūlė I.Simonaitytės gatvėje griežtai nustatyti vietas, kur galima palikti automobilius. Tai bus leidžiama tik vienoje arterijos pusėje. Statyti mašinas bus leidžiama ten, kur ir dabar dauguma stato.

I.Simonaitytės gatvėje numatyta panaikinti dvi nereguliuojamas pėsčiųjų perėjas. Viena jų ties mokykla, antra – ties I.Simonaitytės gatvės 30 namu. Šios pėsčiųjų perėjos yra per arti reguliuojamos perėjos, sankryžų.

Žadama gatvę susiaurinti. Ši juosta bus skirta automobilių stovėjimui. Dėl to paliktose nereguliuojamose pėsčiųjų perėjose nereikės rengti saugumo salelių.

Likusiose nereguliuojamose pėsčiųjų perėjose siūloma įrengti kryptinį apšvietimą.

Saugaus eismo komisija svarstė ir eismo organizavimą Reikjaviko gatvėje. Į ją kreipėsi Klaipėdos „Smeltės“ progimnazijos direktorius.

Vadovas komisijos prašė įrengti greičio slopinimo kalnelius ties Reikjaviko gatvės 10 namu arba ties lopšeliu-darželiu „Žiburėlis“, esančią perėją pertvarkyti į iškiliąją.

Taip pat prašoma uždrausti stovėjimą prie įvažiavimo į mokyklos teritoriją. Aiškinama, kad stovintys automobiliai užstoja vaizdą išvažiuojantiems.

Saugaus eismo komisija atkreipė dėmesį, kad Reikjaviko gatvės plotis yra 8,5 metro. Tad nėra saugu, kad automobiliai statomi prie abiejų kelkraščių.

Tačiau galutinių sprendimų nei dėl I.Simonaitytės gatvės, nei dėl Reikjaviko gatvės nepriimta. Laukiama Susisiekimo ministerijos komisijos išvadų dėl saugumo mieste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

r

r portretas
Nuo Versmes mokyklos iki sviesoforu reguliuojamos perejos 110 m. Galimramiai naikint pereja , su salyga , kad butu nuimta zalia rodykle atvaziuojant nuo Taikos pr puses. Tai nesaugu , nes maziausiai kasantram vairuotojui tai yra leidimas vaziuot per pereja net nesustojus , o musu policija bekiause. Tuo tarpu , mokiniu srautas per ta pereja tikrai padides.

Irena

Irena portretas
Kas cia darosi musu Klaipedoje? Ar valdyninkam visai susisuko protas? Taigi ne visi turi masinas!!!! Deja,kojos taigi ne pas visus yra sveikos !!!Balvonai ir tiek!!!!

naikint

naikint portretas
prie versmės-nusikaltimas
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių