Quantcast

Klaipėdoje paminėta Saugaus eismo diena

  • Teksto dydis:

Balandžio 6-ąją minėdami Saugaus eismo dieną Klaipėdos apskrities VPK Prevencijos skyriaus ir Kelių policijos pareigūnai Naujakiemio gatvėje tikrino, ar saugiai suaugusieji veža vaikus į ugdymo įstaigas

Patikros metu bandyta išaiškinti, ar tėvai veža vaikus prisegtus specialiose kėdutėse, ar važiuojantieji dviračiais ir paspirtukais dėvi šalmus, ar laikosi kitų Kelių eismo taisyklių.

Pažeidimų pirmosios šios savaitės darbo dienos ryte pareigūnai nenustatė, vaikams ir juos vežusiems suaugusiesiems įteikė atšvaitų ir kitų dovanėlių.

Mažiesiems daug džiaugsmo suteikė renginyje dalyvavęs ir elgtis saugiai gatvėje žaismingai priminęs šuo Amsis.

Kelių policijos pareigūnai vairuotojų blaivumo patikras vykdė visą antradienį įvairiose miesto vietose, o blaiviems vairuotojams įteikė socialinių partnerių dovanas – kvietimą pasivaišinti kava vieno tinklo degalinėse.

Saugaus eismo diena Lietuvoje minima jau 15 metų.

Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Tądien kiekvienas eismo dalyvis raginamas dar kartą susimąstyti apie atsakomybę, pareigą elgtis atsakingai.

Skaudžiausios pasekmės kyla dėl pernelyg didelio greičio, neatsakingo manevravimo, kelio ženklų ar šviesoforo signalų nepaisymo, saugos priemonių nenaudojimo, kai vairuotojai neleistinai naudojasi mobiliojo ryšio priemonėmis ar prie vairo sėda neblaivūs.

Pareigūnai primena, kad, naktį važiuojant dviračiu gatve ar keliu, privaloma dėvėti liemenę su šviesą atspindinčiais elementais, o dviračio lempos turi šviesti. Dieną privaloma bent viena šių priemonių.

Dėvėti šalmus policijos pareigūnai rekomenduoja visiems dviratininkams, o jaunesniems nei 18 metų tai privaloma. Ši taisyklė galioja ir važiuojantiems paspirtukais.

Elektriniai paspirtukai, kurių variklio galia iki 1 kW ir maksimalus važiavimo greitis 25 km/val., priskiriamos motoriniams dviračiams, o jas vairuojantieji privalo laikytis visų taisyklių, kaip dviratininkai.

Galingesni elektriniai paspirtukai priskiriami mopedams. Jiems reikalingas civilinės atsakomybės draudimas, galiojanti techninė apžiūra ir transporto priemonės registracijos liudijimas.

Statistika ir faktai

Pernai Klaipėdos apskrities keliuose

įvyko 383 įskaitiniai eismo įvykiai,

sužalota 418 žmonių,

žuvo 23 žmonės.

Per tris šių metų mėnesius

įvyko 58 įskaitiniai eismo įvykiai,

sužeisti 67 žmonės,

žuvo 4 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių