Quantcast

Klaipėdoje neliks vakcinavimo centro

Klaipėdos vakcinavimo centras, esantis Paryžiaus Komunos g. 16A, bus decentralizuotas. Nuo rugsėjo 1 d. erdviose „Atviro jaunimo centro“ patalpose veikiantis centras dėl sumažėjusių besiskiepijančiųjų srautų nuo ateinančio mėnesio greičiausiai nebeveiks. Į šias patalpas planuoja sugrįžti šeimininkai – studentai.

Miesto valdžia dar rugpjūtį planavo, kad vasarą užbaigus Futbolo sporto mokyklos statybas, nuo rugsėjo 1 d. laisvose patalpose laikinai bus galima įkurdinti vakcinavimo centrą.

Įsikėlus į naujas patalpas skiepijimo procesas ėjosi sklandžiai.

Klaipėdos savivaldybės meras Vytautas Grubliauskas tąkart džiaugėsi, kad vakcinavimo tempas įgauna naują pagreitį.

Tačiau dabar, kai atsirado daugiau skiepijimo vietų pasirinkimų, vakcinacijos centras tampa vis mažiau reikalingas.

Spalio 19 d. Klaipėdos savivaldybės internetiniame puslapyje buvo paskelbta, kad skiepytis jau galima ne tik vakcinavimo centre, bet ir pas šeimos gydytoją.

Dar anksčiau pradėta skiepyti ir „Akropolio“ vaistinėje.

Jau kelis kartus buvo rengiamos skiepijimo iniciatyvos bažnyčiose.

Jau yra pradėtas skiepijimo decentralizavimo procesas.

Spalio 24 d. mobili skiepų komanda atvyko į Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčią, o lapkričio 7 d. ir į Šv. Brunono Kverfurtiečio parapiją.

Klaipėdiečių patogumui, visi buvo priimti be išankstinės registracijos.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaro Neniškio, šiuo metu vykdoma besiskiepijančiųjų srautų analizė, padėsianti nuspręsti vakcinavimo centro ateitį.

Gintaras Neniškis / Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Tikėtina, kad tokių besiskiepijančių asmenų srautų, kokie buvo prasidėjus masiniam vakcinavimui nebebus, todėl nebebus ir poreikio erdvioms patalpoms. Be to, jau yra pradėtas skiepijimo decentralizavimo procesas – šiuo metu skiepijama pirminės sveikatos priežiūros centruose, t. y. pas šeimos gydytojus bei vaistinėse. Analizuojami besiskiepijančių srautai vakcinacijos centre. Jei bus nuspręsta keisti vakcinacijos procesą, apie juos miesto visuomenė bus informuota“, – teigė G.Neniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Suinteresuoti

Suinteresuoti portretas
Norėjau pasiskiepyti palaikomuoju skiepų pas šeimos gydytoją, bet gavau skylę nuo barankos! Skiepija nevakštančius namuose

To kodėl

To kodėl portretas
Budulis nesupranta,kad laikyti centrą su darbuotojais neapsimoka dėl 5 žmonių per dieną,ateinančių pasiskiepyti

Kodėl

Kodėl  portretas
Kodėl reikia vėl keisti? Būkime protingi, nekaitaliokime. Neapsisprendusiam žmogui ir taip sunku apsispręsti dėl antivakserių puolimo, o nuvykus į vietą ras užrakintas duris. Nejaugi savivaldybė tiek išsileido pinigus kad nebegali sumokėti už vieną centrą? Gėda.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių