Quantcast

Klaipėdoje neliks vaikų globos namų „Smiltelė“

  • Teksto dydis:

Nuo spalio Klaipėdoje bus likviduoti vaikų globos namai "Smiltelė". Tokiam scenarijui ruoštis pradėta dar prieš trejus metus. Dabar dar veikiančiuose globos namuose gyvena aštuoni vaikai, kurie iki uždarymo įsikurs bendruomeniniuose globos namuose.

Uostamiesčio tarybos nariams siūloma pritarti Klaipėdos vaikų globos namų "Smiltelė", esančių Smiltelės g. 14, likvidavimui.

Klaipėdos savivaldybės Socialinių paslaugų skyriaus vedėja Audronė Liesytė aiškino, kad šiuo metu prie vaikų globos namų "Rytas" jau veikia miesto nupirkti penki bendruomeniniai vaikų globos namai, kuriuose gyvena po aštuonis vaikus.

"Šiais metais bus perkamas dar vienas būstas. "Smiltelės" vaikų globos namai netenka vaikų, ir juridiškai prašome pritarti likviduoti", – dėstė skyriaus vedėja.

Teigiama, kad tokiam įstaigos likimui pradėta ruoštis dar prieš trejus metus. Šiuo metu įstaigoje gyvena aštuoni vaikai, dirba 12 darbuotojų.

"Pagal mažėjantį vaikų skaičių proporcingai mažinome ir etatus. Tas mažėjimas nuosekliai vyksta trejus metus. Ten dirbantys darbuotojai apie šį procesą žino", – aiškino A.Liesytė.

Keliems vaikų globos namų "Smiltelė" darbuotojams esą bus siūloma pereiti dirbti į kitą įstaigą.

Numatoma, kad įstaigos likvidatore bus paskirta dabar globos namams vadovaujanti Vilma Bakševičienė, o įstaigos likvidavimo data numatoma spalio 1 d.

Iki to laiko vaikų globos namuose "Smiltelė" šiuo metu gyvenantys paskutiniai aštuoni vaikai bus perduoti vaikų globos namų "Rytas" globai. Jau pradedamos teisinės procedūros vaikų globėjo pakeitimui.

"Šis ar ateinantis mėnuo teismų darbą galbūt kiek sulėtins, kol nuotoliniu būdu bus priimti sprendimai, kad vaikams jau yra pakeisti globėjai į "Ryto" globos namus", – sakė A.Liesytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senoliu globos namus

senoliu  globos namus portretas
Taip truksta vietu mieste senoliams, o siame pastate visos salygos tam. Ir virtuve, ir kiemas....

O prisimenat

O prisimenat portretas
tas dvi sesutes, kurias prasėdėjus ar ne 12 metų ir gryžus iš kalėjimo kandžiulnykė motina išsireikalavo sugražint iš pasiturinčios šeimos Amerikoje? Mergaitės buvo jau paaugliukės, nešnekėjo lietuviškai..Ta motina-sterva per teismus išplėšė jas, parvežė į kažkoki nušiurusį butp pati neturėdama nei iš ko gyvent, nei iš ko mergaites išlaikyt..Matyt manė, kad melš amerikonų šeimą.Bet amerikonai viską kaip kirviu nukirto.Net telefonu su siaubo ištiktom mergaitėm kategoriškai atsisakė kalbėt..Ir kaip manot kaip baigėsi? Ogi viena iš karto nusižudė, na o kita iš seserų dar kelis metus tempė, bet paskui mėgindama nusižudyti, atsisėdo į invalido vežimėlį. Toliau nežinau kaip. APIE TAI RAŠYKIT KORESPONDENTAI!Rašykit kaip mūsų Lietuvoje vaikai yra tuščia vieta ir kaip niekam net ranka nesudreba juos skriaudžiant

TAŠKAS

TAŠKAS portretas
Anonimui>>>>>kerpėm apaugs,ar ne taip?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių