Quantcast

Klaipėdoje - naujo Rusijos generalinio konsulato įkurtuvės

Penktadienį oficialiai atidarytas ir pašventintas naujasis Rusijos Federacijos generalinis konsulatas Klaipėdoje. Naujasis pastatų kompleksas, iškilęs tarp Minijos ir Šermukšnių gatvių tapo tikra šio kvartalo puošmena.
Aidint Rusijos valstybės himnui būrys iškilių Rusijos Federacijos atstovų, mūsų šalies veikėjų bei garbių klaipėdiečių stebėjo kylančią Rusijos valstybės trispalvę vėliavą naujojo konsulato kieme.
Rusijos ambasadorius Lietuvoje Vladimiras Čchikvadzė ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas perkirpo raudoną šilko juostą ir taip oficialiai atidarė pastato duris lankytojams.
Kol svečiai rinkosi vidun, salėje keli stačiatikių šventikai šventino pastatą, aidėjo religinės giesmės. Tai suteikė ceremonijai iškilmingumo ir sakralumo. Šventinimas buvo vainikuotas ypatingos apeigos - šventintais aliejais stačiatikių šventikai patepė keturias atokiausias pastato sienas.
Statinio šeimininkui kunigas įteikė šventą Dievo motinos ikoną, kuri, pasak generalinio konsulo Anatolijaus Krotkovo, bus laikoma garbingiausioje pastato vietoje.
Sveikindamas susirinkusiuosius su neseniai praėjusia Diplomatų diena, Rusijoje švenčiama dešimtus metus, bei Lietuvos valstybės atkūrimo švente Rusijos ambasadorius Lietuvoje V.Čchikvadzė išreiškė viltį, kad naujajame pastate bus jauku ir diplomatams, ir lankytojams.
Pasakęs tostą už Lietuvą ir Rusiją bei abiejų valstybių žmones ir jų draugystę, taiką, supratimą, laikydamasis senos rusų tradicijos, ambasadorius išgėrė taurę iki dugno.
Rusijos Federacijos Generalinis konsulas A.Krotkovas padėkojo buvusiam ir dabartiniam Klaipėdos miesto merams už geranoriškumą, statybininkams už puikų darbą, o valstybinei komisijai už griežtą bet greitą pastatų komplekso įvertinimą ir priėmimą.
Miesto meras V.Grubliauskas džiaugėsi, kad naujasis pastatas papuošė miestą, ir padėkojo konsulato darbuotojams už ryšių tarp valstybių stiprinimą.
Buvęs diplomatas Neringos meras Antanas Vinkus į iškilmes atvyko lydimas miesto tarybos narių. Sveikindamas generalinio konsulato darbuotojus su įkurtuvėmis jis prisiminė savo darbo Maskvoje patirtį ir tikino, kad rusai į nuoširdžius ir pagarbius santykius atsako dvigubu šiltumu.
Šviesus, modernus, saikingai papuoštas rusiškais akcentais pastatas yra kiek daugiau nei trijų tūkstančių kvadratinių metrų gyvenamojo ploto. Komplekse yra ne tik tarnybinės konsulato patalpos, čia įrengti ir konsulato darbuotojų butai. Viename jų gyvena ir A.Krotkovas su šeima. Pastatų kompleksas iškilo ketvirčio hektaro žemės sklype, dar kelis arus generalinis konsulatas nuomoja automobilių aikštelei.
Iškilmėse rusiškus romansus dainavo Klaipėdos muzikinio teatro solistai Dalia Kužmarskytė, Artūras Kozlovskis bei Viačeslavas Tarasovas.


Šiame straipsnyje: Rusijos konsulatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

liau

liau portretas
Gramatines klaidas išsitaisykite antraštėje.

dfg

dfg portretas
o tau koks skirtumas?

Peter

Peter portretas
Смотрю на фотографии и вспоминаю класиков русской литературы. И собрались вместе власть городская . свадебные генералы и попы. Лет 30 назад я в школе это изучал в прошедшем времени и вот опять на круги своя.......
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių