Quantcast

Klaipėdoje mokytojų trūkumo klausimą išsprendė: trūksta vos kelių

Prieš rugsėjo 1-ąją uostamiesčio mokyklose trūko 81 bendrojo ir ikimokyklinio ugdymo pedagogo, tačiau problema jau esą išspręsta. Tik kai kuriose mokyklose dar trūksta gamtos mokslų specialistų, kurie galėtų dirbti po kelias valandas per savaitę.

Klaipėdos mokyklose dirba 1 670 bendrojo ugdymo mokytojų, o su ikimokyklinio ir neformaliojo ugdymo pedagogais jų skaičius siekia per 3 tūkst.

Dar prieš rugsėjo pradžią stigo gana daug specialistų tiek nuolatiniam, tiek laikinam darbui mokyklose.

Labiausiai trūko matematikos, lietuvių kalbos, informacinių technologijų, pradinių klasių mokytojų.

Dabar jau jokio pedagogų trūkumo neliko. Tačiau kai kuriose mokyklose dar reikėtų antraeilininkų, kurie galėtų dėstyti po kelias valandas fiziką ar chemiją.

Taip atsitiko dėl to, kad uostamiesčio mokyklose nuo rudens liko vos keli pensinio amžiaus mokytojai.

Dauguma garbaus amžiaus uostamiesčio pedagogų pasinaudojo valdžios pasiūlymu gauti kompensacijas už pusę metų ir pasitraukė į užtarnautą poilsį.

Todėl 71 pensinio amžiaus pedagogas nutraukė darbo sutartį ir nusprendė išeiti į pensiją, iš jų 20 – pradinių klasių, 8 – dirbantys pagal priešmokyklinio ugdymo programas, 49 – kitų dalykų pedagogai.

Dėl garbaus amžiaus mokytojų pasitraukimo į užtarnautą poilsį specialistų trūkumo esą nepasijautė – buvo perskirstytas darbo krūvis.

"Dabar jau jokio pedagogų trūkumo neliko. Tačiau kai kuriose mokyklose dar reikėtų antraeilininkų, kurie galėtų dėstyti po kelias valandas fiziką ar chemiją. Nemažai mokytojų vienu metu dirba keliose mokyklose, nes progimnazijose yra labai mažas gamtos mokslų pamokų krūvis. Tai bandoma spręsti, perskirstant krūvius kitiems pedagogams, taip pat pasitelkiant studentus", – patikslino Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Danguolė Andrijauskienė.

Visų dirbančių mokytojų amžiaus vidurkis Klaipėdos mokyklose yra 51 metai.

Daugiausia mokytojų (262, arba 17 proc.) yra 50–54 metų amžiaus, mažiausiai – iki 25 metų (13, arba 0,9 proc.), o 65 metų ir vyresnių pedagogų Klaipėdos mokyklose liko vos keli.



NAUJAUSI KOMENTARAI

???

??? portretas
Meluoja.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių