Quantcast

Klaipėdoje – Mokomųjų bendrovių mugė

Klaipėdos kultūros fabrike surengta jau 10-oji jubiliejinė Klaipėdos mokomųjų bendrovių mugė, kurioje dalyvavo per 20 komandų iš uostamiesčio mokyklų. Tokie renginiai mokiniams suteikia tikrą verslo patirtį dar mokyklos suole.

Realus verslo kūrimas

Anot renginio organizatorių, ši programa nėra verslo simuliacija, tai – realaus verslo kūrimo patirtis supažindinant, kaip verslas yra vystomas, valdomas. Mokiniams patiems leidžiama priimti svarbiausius su jų verslu susijusius sprendimus.

Įkurdami mokinių mokomąją bendrovę, moksleiviai įgyvendina visą verslo valdymo ciklą: įkuria įmonę, sukaupia pradinį kapitalą, planuoja, kuria savo paslaugą arba produktą bei jį parduoda, vykdo rinkodaros kampaniją ir po mokymosi proceso uždaro savo įmonę.

Vakar Klaipėdos kultūros fabrike vykusią jau 10-ąją Mokomųjų bendrovių mugę, šįkart pavadintą "Jaunųjų bendrovių expo", kuravo Klaipėdos moksleivių saviraiškos centras bei organizacija "Lietuvos junior achievement".

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Ruošiasi Europos čempionatui

Renginio organizatorių teigimu, ši mugė organizuojama tam, kad Klaipėdos vaikai, kurie kuria savo verslus, pristatytų savo sumanymus, komisija juos įvertintų, geriausius apdovanotų.

Anksčiau vaikai nupiešdavo kažką ant puodelio ir stengdavosi parduoti, o dabar kuria kompiuterines programėles.

"Moksleivių mokomosios bendrovės Europos Komisijos yra pripažintos pačiomis efektyviausiomis priemonėmis jaunimo verslumui ugdyti", – teigė vienas renginio organizatorių Edmundas Kvederis.

Mokomųjų bendrovių mugė mokiniams suteikia realią verslo patirtį dar mokyklos suole.

Tokių bendrovių mugė – tai galimybė moksleiviams pasilyginti su kitais, pasižiūrėti, kaip dirba ir ką sugalvojo bendraamžiai.

O komisija, sudaryta iš verslo atstovų, pataria vaikams, įvertina jų darbus ir sumanymus.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Ši mugė, aišku, – ir tam tikras pasiruošimas Lietuvos čempionatui. Geriausia moksleivių bendrovė pasirodo Europos čempionate, kurio finale klaipėdiečiai, beje, dalyvavo net tris kartus", – pasakojo E.Kvederis.

Moksleiviai stebina idėjomis

Klaipėdos mokomųjų bendrovių mugėje buvo vertinama geriausia socialinio verslo, ekologiškiausia (draugiška aplinkai), novatoriškiausia idėjos, geriausias prisistatymas ir t. t.

Per tuos 10 metų Klaipėdoje moksleivių idėjos, pasak E.Kvederio, tapo novatoriškesnės, drąsesnės, gilėjo vaikų ekonominės žinios. Esą progresas per tuos metus yra labai didelis.

"Anksčiau vaikai nupiešdavo kažką ant puodelio ir stengdavosi parduoti, o dabar kuria kompiuterines programėles. Pavyzdžiui, kai Europos čempionate Lietuvai atstovavo Klaipėdos "Ąžuolyno" komanda, ji sukūrė kompiuterinius žaidimus. Vieną kompiuterinį žaidimą buvo persisiuntę apie 5 mln. vartotojų. Šiaip moksleiviai savo idėjomis nustebina kasmet", – džiaugėsi E.Kvederis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Trūksta viešinimo

Trūksta viešinimo portretas
Iki kada veiks ta mugė, kodėl nepranešta miestui anskčiau?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių