Quantcast

Klaipėdoje mirė antrąja „Moderna“ vakcinos doze paskiepytas senjoras: su skiepu nelaimė nesiejama

Antradienį Klaipėdos miesto poliklinikos vakcinacijos centre mirė 78-erių vyras. Nors nelaimė ištiko netrukus po skiepo, su vakcina mirtis nesiejama.

„Bet kurio žmogaus netektis yra labai skaudi, tuo labiau, kad tai įvyko mūsų patalpose“, – apgailestavo Klaipėdos miesto poliklinikos vyriausioji gydytoja Loreta Venckienė.

Senjoras apie 14 val. atvyko pasiskiepyti antra vakcinos „Moderna“ doze. Jokių nusiskundimų sveikata medikams jis neišsakė.

„Po skiepo atbuvo priklausantį laiką, apsirengė. Ir rūbinėje jam pasidarė silpna. Iškvietus greitąją buvo reanimuojamas. Tačiau nesėkmingai“, – pasakojo L.Venckienė.

Vėliau paaiškėjo, kad vyras turėjo lėtinių ligų, buvo sirgęs insultu.

„Mirties priežasties be tyrimo negaliu komentuoti, bet pagal klinikius simptomus su vakcina mirtis nesiejama. Nei anafilaksinių rekcijų, nei tromboembolijų požymių nepastebėta.“, – teigė Lvenckienė.

Anafilakcija – itin greitai pasireiškianti alerginė reakcija. Tromboembolija vadinamas specifinis kraujagyslių užkimšimas.

L.Venckienė sako, kad nusiskundimų ypač dėl nepageidaujamų reakcijų į „Moderną“ iki šiol nebuvo.

„Neteko girdėti. Bet negali numatyti, kas gali atsikti. Žmonės ir prie televizoriaus sėdėdami miršta“, – kalbėjo L.Venckienė.

Lietuvoje tai jau trečias mirties atvejis, netrukus po skiepų. Kiti du fiksuoti Panevėžyje ir Pasvalyje. Abiem atvejais vakcina nebuvo mirties priežastimi.

Klaipėdoje vakcinacijos proceso nelaimė nesustabdė. Per antradienį uostamiestyje paskiepyta daugiau nei tūkstantis senjorų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Med.

Med. portretas
Tai kodėl skiepinat žmones neatlike tyrimų, to negali būti, ar suprantate . ?.....Vykdote genocidą kaip Hitleris koncentracijos stovyklose, darė bandymus su žmonėmis.

Ar

Ar portretas
galėjo būti kitokia išvada. Juk pas nuo šito š niekas ne-miršta. ATA

ggggg

ggggg portretas
bjaurybės, netgi tokiu akivaizdžiu atveju, bando neigti, jog tai nuo skiepo. Ar nesuprantat, kad žmonės jumis nebetiki..
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių