Quantcast

Klaipėdoje LGBT eitynių nebus?

Negavusi leidimo rugsėjo pradžioje planuotam paradui Kaune, LGBT bendruomenė galėtų šį norą realizuoti Klaipėdoje. Toks pasiūlymas pasirodė interneto platybėse savaitgalį. Tačiau uostamiesčio valdžia to kol kas nesvarsto net teoriškai.

Prašymo dar negavo

Atostogaujantį Klaipėdos merą pavaduojantis Arvydas Cesiulis tikino neturintis atsakymo į klausimą, kaip miesto valdžia reaguotų, jei sulauktų prašymo surengti tokias eitynes uostamiestyje.

„Spręstume, svarstytume ir priimtume vienokį ar kitokį sprendimą. Dabar į tokį klausimą negalėčiau tiesiai atsakyti. Man apie tai niekas nėra užsiminęs, jokios informacijos apie tai neturiu, todėl tokios galimos situacijos nekomentuosiu“, – apie galimą įvykių eigą nelabai norėjo kalbėti vicemeras.

A.Cesiulis neprisiminė, ar Klaipėdoje kada yra buvę panašių prašymų.

Teisybės dėlei reikėtų priminti, kad prieš daugelį metų žurnalistinį eksperimentą vykdęs vienas dienraščio „Klaipėda“ žurnalistas buvo pateikęs prašymą leisti surengti netradicinės orientacijos žmonių eiseną.

Praėjusių metų rudenį LGBT atstovai Klaipėdoje užsimojo surengti piketą, pavadintą skambiu pavadinimu – „Esame ant bedugnės slenksčio“.

Ėmęsi jį svarstyti miesto politikai tada labai karštai diskutavo, o kai paaiškėjo, kad prašymas – netikras, labai širdo. Kilo skandalas, kurį tada aptarinėjo visa Lietuva.

Nesvarstė net mintyse

„Teoriškai viskas įmanoma. Juk visi žino, kad leidžiama viskas, kas nedraudžiama įstatymo. Jeigu yra tam numatytos tvarkos ir nėra kažkokių pažeidimų, niekas nekelia kažkokių insinuacijų ar įstatymo ignoravimo, viskas įmanoma. Tik reikėtų tokį prašymą svarstyti. Leidimus tokiems renginiams išduoda ne meras, ne vicemeras. Tai – savivaldybės administracijos kompetencijos lygis, reikėtų klausti Viešosios tvarkos skyrių. Galite tikėti, galite netikėti, bet man tokiame pokalbyje dalyvauti neteko“, – klausinėjamas bent apie teorinį šio klausimo svarstymą tikino A.Cesiulis.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vadovas Marius Poimanskis taip pat negalėjo rasti konkretaus atsakymo į tokį teorinį klausimą.

„Pirma reikia gauti prašymą, tik tada jį svarstytume. Jei prašyme būtų nurodyta vieta, kur eitynės negalimos, būtų kitas klausimas. Šiaip lyg ir nėra tokių vietų. Kol kas apie tai negalvojau. Kai gausime prašymą, tada ir galvosime“, – tikino M.Poimanskis.

Sutrukdė karantinas

Praėjusių metų rudenį LGBT atstovai Klaipėdoje užsimojo surengti piketą, pavadintą skambiu pavadinimu – „Esame ant bedugnės slenksčio“.

Tačiau numatytą renginio dieną jau buvo taikomas griežtas karantinas ir jokie vieši renginiai nebebuvo leidžiami.

Buvęs laikraščio „Vakarų ekspresas“ darbuotojas, o prieš tai „Lietuvos ryto“ jaunuomenei skirtos feisbuko grupės moderuotojas Jonas Valaitis, vienas LGBT organizacijos aktyvių narių, kaip ir jo bendražygis Kirilas Snežko rudenį atviravo norintys, kad nebūtų bijoma kalbėti šia tema.

Tada buvo užsiminta ir apie norą matyti Klaipėdoje vaivorykštinę perėją, ir vaivorykštės spalvomis nudažytą suoliuką.

Kaip žinome, kol kas Klaipėda visais šiais klausimais elgiasi santūriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dima

dima portretas
hahahahaha

Stop lgbt

Stop lgbt portretas
Toks lindimas per prievarta i miestus gali ssaukti pasipriesinima... Iskrypeliai sedekite savo irstvose ir nelyskite i mokyklas, darzelius... Nes per ausis gausite...

Anonimas

Anonimas portretas
Tikiuosi, klaipėdiškiai nuauklės iškrypėlius taip, kad daugiau nei minties nekils jiems ten sugrįžti.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių