Quantcast

Klaipėdoje lankysis trys Vokietijos kariniai laivai

Ateinančią savaitę, birželio 29-liepos 3 dienomis, Klaipėdoje lankysis trys Vokietijos karo laivai - FGS „Main“, FGS „Oste“ ir povandeninis laivas „U-34“. Tai – Vokietijos Karinių jūrų pajėgų mandagumo vizitas Lietuvoje.

Klaipėdoje laivų vadai aplankys miesto meriją, susitiks su Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų vadovybe, vyks į kitus oficialius renginius. Taip pat numatomas Vokietijos laivų karininkų lankymasis Kuršių Nerijoje ir Nidoje.

Krašto apsaugos ministerija primena, kad Vokietijos ir Lietuvos karinių jūrų pajėgų bendradarbiavimas turi gilias tradicijas.

Pirmieji Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų „Lindau“ klasės priešminiai laivai M51 „Kuršis“ ir M52 „Sūduvis“ buvo dovanoti Vokietijos. Eilę metų Lietuvos karinių jūrų pajėgų karininkai buvo rengiami Vokietijos karinio laivyno akademijose. Vokietija taip pat suteikė paramą kuriant Baltijos šalių karinių laivų junginį BALTRON.

L. Jokšaitės nuotr.

Kasmet tarp dviejų šalių vyksta bendradarbiavimas dalyvaujant įvairiose tarptautinėse pratybose, NATO Nuolatinės parengties priešminių laivų I-os grupės veikloje, laivų artilerinės ginkluotės remonto srityje. Lietuvos karo laivų įgulos keletą kartų buvo rengiamos Vokietijos karinio laivyno organizuotuose kovos už laivo gyvybingumą kursuose.

Vokietijos karinių laivų vizitai Lietuvoje vyksta keletą kartų per metus. Pastarąjį kartą Vokietijos povandeninis laivas U-31 Klaipėdoje lankėsi pernai rugsėjį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Krašto apsaugos ministerija primena, kad Vokietijos ir Lietuvos karinių jūrų pajėgų bendradarbiavimas turi gilias tradicijas.

hh

hh portretas
super! lankykites tik dazniau!!!

Cirkininkas

Cirkininkas portretas
Tai tik draugiškas vizitas, o fufaikiniai jau į kelnes leidžia.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių