Quantcast

Klaipėdoje L. Donskio vardu siūloma pavadinti parką arba alėją Šiaurės rage

Klaipėdoje norima įamžinti Lietuvos filosofo Leonido Donskio atminimą jo vardu pavadinant gatvę, aikštę, parką ar kitą miestui svarbią vietą, tačiau pirmiausia idėją ketinama pristatyti šeimai.

„Leonidas Donskis būtų vertas vadinamojo Draugystės parko, esančio Debreceno gatvėje, pavadinimo, jo vardo suteikimo. Kaip studentais jis dažnai ateidavo į Debreceno gatvės 7 bendrabutį, buvo dažnas svečias, dainos čia sklido ir pačiam teko sudalyvauti“, – antradienį Klaipėdos savivaldybės Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos posėdyje sakė jos pirmininkas, vicemeras Arvydas Cesiulis.

Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė siūlė jo vardu įamžinti teritoriją nuo Pilies tilto iki Smiltynės perkėlos, kuri šiuo metu neturi pavadinimo. Miestiečiai visą šią pėsčiųjų alėją vadina Šiaurės ragu.

Šiuo metu yra paskelbtas atviras projekto konkursas, kuriame ieškoma architektūrinių idėjų, kaip rekonstruoti Šiaurės ragą ir šią zoną paversti patrauklia.

Anot Klaipėdos savivaldybės Paveldosaugos skyriaus vedėjo Vitalijaus Juškos, ar L. Donskio vardas derėtų šiai teritorijai priklausys nuo koncepcijos ir architektų pasiūlytų sumanymų.

Pasak vicemero A. Cesiulio, šias idėjas derėtų pristatyti L. Donskio šeimai ir atsiklausti jų nuomonės dėl vardo suteikimo konkrečiai vietai. Tai padaryti pavesta Kultūros skyriui.

Klaipėdoje gimęs Leonidas Donskis yra Lietuvos filosofas, eseistas, pedagogas, visuomenės veikėjas ir politikas. Jis mirė prieš šešerius metus, 2016-ųjų rugsėjo 21-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių