Quantcast

Klaipėdoje – karo veiksmų imitacija

Sekmadienio rytą Klaipėdos centre gyvenančius žmones pažadino šūviai ir per garsiakalbius duodami nurodymai nesipriešinti. Tai buvo tarptautinių karinių pratybų „Stiprus Grifonas 2021“ dalis. Kariai imitavo priešų užimtų pastatų šturmą.

Grėsmingi karo garsai buvo girdimi Vitės kvartale, M.Mažvydo alėjos ir stoties rajonuose. Veiksmas vyko Karklų ir Artojų gatvėse, kur kariai mokėsi reaguoti į hibridinio karo grėsmes. Todėl dalis karių vilkėjo civiliais rūbais ir buvo užėmę valstybės įstaigomis pavadintus pastatus.

Nelegalias grupuotes imitavę kariai ir jiems priskirtos transporto priemonės buvo pažymėti raudonomis juostomis.

Apie 8 val. ryto Karklų gatvėje gyvenantys žmonės pajuto nebūdingus taikiam gyvenimui garsus. Šuniukus vedžioję klaipėdiečiai sutiko uniformuotus karius, jie prašė aplenkti buvusį būsimųjų jūrininkų bendrabutį, kur vystėsi pratybų veiksmai. Apie pratybas gyventojus įspėjo ir informaciniai skelbimai ant apšvietimo stulpų.

Gretimuose namuose gyvenantys žmonės sužiuro per langus ir smalsaudami stebėjo, kaip kariai sėlino prie pastato, stengdamiesi nebūti pastebėti.

Galiausiai pasigirdo šūvių garsai, o netrukus, į pastatą besiveržiant ginkluotiems kariams, per garsiakalbius pastatą užėmę priešai buvo raginami pasiduoti.

„Karas“ buvo trumpas, žiūrovams priminė spektaklį, kariams tai buvo tikra pamoka, kurioje dalyvavo ir Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai.

Kariai naudojo imitacinius šaudmenis, po šturmo kariškiai juos susirinko.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pratybos „Stiprus Grifonas 2021“ – kasmetinės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ vykdomos pratybos, įgalinančios įvertinti brigados batalionus.

Į Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ sudėtį įeina LDK Butigeidžio dragūnų batalionas, LDK Kęstučio motorizuotasis pėstininkų batalionas, kunigaikščio Margirio pėstininkų batalionas, brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos batalionas bei penkios atskiros kovinio aprūpinimo ir paramos kuopos.

„Kiekvienos pratybos – tai nauji iššūkiai. Tačiau tik įveikdami šiuos išbandymus, mes tobulėjame ir tampame stipresni. „Stiprus Grifonas 2021“ suteikė puikią galimybę Dragūnams kartu su mūsų sąjungininkais bei kitais kariuomenės vienetais, įvertinti mūsų galimybes veikti kartu vardan bendro tikslo – pergalės“, – teigė Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono vadas mjr. Tomas Auželis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas

Juozas portretas
Kiek daug kvailių ir šiukšlių .Atr odo, dauguma tai ivanai ir "šeimų gynėjai"

Kaunietis

Kaunietis portretas
A tai kas laimėjo?

Na

Na portretas
Kinas be bankui )))
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių