Quantcast

Klaipėdoje įsibėgėja vakcinacija: tikimasi gerų rezultatų

Pirmadienį skiepytis nuo COVID-19 panoro beveik tūkstantis klaipėdiečių. Dar daugiau – per 1,5 tūkst. žmonių vakcinuota sekmadienį. Centro koordinatorius sakė, kad uostamiesčiui, ko gero, tai buvo rekordinė diena. Prie LCC tarptautinio universiteto įspūdinga eilė rikiavosi dar prieš centrui atsidarant.

Džiaugiasi aktyvumu

"Malonus jausmas. Smagu matyti, kad žmonės pagaliau suprato skiepo naudą. Greičiau išlipsime iš pandemijos", – teigė Jūrininkų sveikatos priežiūros centro pavaduotojas medicinai Gediminas Dragūnas.

Norinčiųjų pasiskiepyti nebaidė ilgas laukimas – kai kam eilėje teko praleisti ir 3 valandas. Nekliudė ir permainingi orai.

"Žmonės nelaimingiausi turbūt buvo, kai pradėjo lyti. Bet mes to niekaip negalėjome užtikrinti", – prisiminė centro koordinatorius G.Dragūnas.

Savaitgalį pirmą kartą visi klaipėdiečiai nuo 18 m. amžiaus galėjo pasirinkti vakciną. Jie buvo skiepijami be išankstinės registracijos, bendra eile.

Smagu matyti, kad žmonės pagaliau suprato skiepo naudą.

Rinkosi skirtingai

"Užteko visiems. Turime visų Europos Sąjungoje registruotų vakcinų. Bet daugiausia rinkosi kompanijos "Pfizer" vakciną "Comirnaty" – panaudotos 1 044 dozės", – teigė G.Dragūnas.

Antroje vietoje pagal populiarumą buvo kompanijos "Janssen Pharmaceutica" vadinamoji "Johnson & Johnson" vakcina – ją pasirinko 325 žmonės. Buvo keletas norėjusiųjų ir kompanijos "AstraZeneca" gaminamos "Vaxzevria" vakcinos.

Šia vakcina Klaipėdos miesto poliklinikoje visi norintieji buvo skiepijami jau nuo praėjusios savaitės. Tačiau darbo dienomis ji didelio susidomėjimo taip ir nesulaukė.

"Negaliu atsakyti, kodėl sekmadienį buvo tiek daug žmonių. Galbūt procesą pagreitino galimybių pasas. Žmonėms buvo aiškiai pasakyta, ką su juo galės daryti", – svarstė vakcinacijos centro koordinatorius.

B. Šaknio nuotr.

Tikimasi gerų rezultatų

Viliamasi, kad žmonių aktyvumas neatslūgs ir vėliau.

"Kiekvieną savaitę pasitinkame su vis didesnėmis galimybėmis pasiskiepyti. Tuos, kurie vis dar abejoja, raginu dar kartą rimtai įvertinti tokio žingsnio svarbą – kuo daugiau žmonių įgis imunitetą, tuo saugesni būsime visi. Taip pat nepamirškime ir skiepo atveriamų galimybių laisviau naudotis paslaugomis – sportuoti, lankytis kavinėse, susitikti su draugais", – teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Kiekvieną savaitę pasitinkame su vis didesnėmis galimybėmis pasiskiepyti.

Šią savaitę skiepijama įprastai – tik iš anksto užsiregistravusiuosius ir pagal prioritetines grupes.

Pirmadienį iki pietų buvo paskiepyta beveik 400 – tai yra apie pusė iš beveik tūkstančio užsiregistravusių klaipėdiečių.

"Kadangi leista skiepytis jaunesniems, galbūt jie geriau įvaldę kompiuterines technologijas, todėl jiems lengviau užsiregistruoti", – teigė vakcinacijos centro koordinatorius G.Dragūnas.

Nuo pirmadienio registruojami visi nuo 35 m. amžiaus. Jaunesniems, nespėjusiems pasiskiepyti savaitgalį, teks palaukti dar savaitę.

Gegužės 31 d. prasideda visuotinė vakcinacija, kai registruotis ir rinktis pageidaujamą vakciną gali visi, nepriklausomai nuo amžiaus ar profesijos.

Bent viena vakcinos doze iki šiol paskiepyta beveik 41 tūkst. klaipėdiečių. Tai yra beveik 30 proc. miesto gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>nuomonė

>nuomonė portretas
Na kodėl tokie debilai kaip tu , nepavargstat rašinėti tokių nesąmonių? Na nenori , nesiskiepyk. Surišta tave ten veda?Tik neuž..sk kiekvienam straipsnyje rašinėti savo idiotiškų komentarų.

***

*** portretas
Klounai :D

Nuomonė

Nuomonė portretas
Jurate, viskas labai paprasta. Jus dalyvaujate skiepu bandyme. Tokiu kaip jus - nedaug. Kodel visu norinciu nedaro? Visi gaus per vasara. Tai yra paprastas marketingo planas: Pagal amziu, vaikai gale. Tam, kad matyti tyrimo rezultatus.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių