Quantcast

Klaipėdoje įsibėgėja išankstinis balsavimas

Pirmoji išankstinio balsavimo diena Klaipėdoje praėjo sklandžiai. Iki pietų savo pilietinę pareigą atliko iki pusės tūkstančio rinkėjų, tarp jų ir trys kandidatai į uostamiesčio merus.

Balsavo ir kandidatai

Išankstiniai rinkimai vyksta Klaipėdos savivaldybės patalpose Liepų gatvėje.

Čia balsuoti gali visos Lietuvos gyventojai iš bet kurios mūsų šalies teritorijos.

Balsavimas vakar prasidėjo 7 val. ryto. Per pirmąją valandą savo pilietinę pareigą atliko 30 rinkėjų.

„Rinkėjų aktyvumas ryte buvo mažesnis nei per pastaruosius savivaldybių išankstinius rinkimus. Tačiau prieš pietus srautas išaugo. Pirmieji balsuoti atėjo Neringos ir Klaipėdos rajono gyventojai, veikiausiai žmonės darbuojasi Klaipėdoje ir nusprendė balsuoti čia“, – kalbėjo Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas.

„Gydausi Klaipėdoje, esu atvykęs iš Akmenės rajono, tikrąją rinkimų dieną balsuoti savo gyvenamojoje vietoje neturėsiu galimybių, tad nusprendžiau savo pareigą atlikti išankstiniuose rinkimuose“, – teigė vienas pirmųjų balsuoti atėjusių rinkėjų.

Iki pietų išankstiniuose rinkimuose balsavo ir trys kandidatai į Klaipėdos merus, taip pat – nemažai rinkimuose dalyvaujančių politikų.

Anot A. Gritėno, per praeitus savivaldybių rinkimus iš anksto balsavo per 7 tūkst. klaipėdiečių, dar apie 700 žmonių buvo iš kitų rajonų.

Abejojama, ar šį kartą bus toks aktyvumas. Vakar per pirmas septynias valandas savo balsus Klaipėdoje atidavė 500 rinkėjų.

Išankstiniai rinkimai vyks tris dienas – vasario 28-ąją – kovo 2-ąją.

Klaipėdos areštinėje šįkart atsirado keturi norintieji balsuoti savivaldybių rinkimuose.

Balsuos ir areštinėje

Kovo 1–3 d. bus organizuojamas balsavimas specialiuosiuose punktuose – ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariuomenės įgulose, bausmių atlikimo vietose.

„Klaipėdos areštinėje šįkart atsirado keturi norintieji balsuoti savivaldybių rinkimuose. Didžiosios miesto ligoninės kol kas nepateikė duomenų, kiek pacientų norėtų balsuoti. Klaipėdos globos namuose rinkimuose dalyvauti ketina apie 50 rinkėjų. Mieste iš viso yra 18 specialiųjų balsavimo punktų“, – patvirtino Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininko pavaduotojas Mindaugas Zumas.

Kovo 3–4 d. rinkimų komisijų nariai organizuos balsavimą rinkėjų namuose.

Balsuoti namuose gali neįgalieji, neįgaliuosius namuose slaugantys asmenys, dėl ligos nedarbingi žmonės.

Kaip ir anksčiau, taip ir šių rinkimų metu balsuoti namuose turės teisę rinkėjai, sulaukę 70 ir daugiau metų.

Klaipėdoje kiekvienoje apylinkėje balsuojančiųjų namuose paprastai būna po 10–30 žmonių, iš viso – apie tūkstantis rinkėjų visame mieste.

Neliko tūkstančių rinkėjų

Pagrindinę rinkimų dieną – kovo 5-ąją – rinkėjai pilietinę valią galės išreikšti savo rinkimų apylinkėse, kurios darbą pradės 7 val. ryto, balsavimas vyks iki 20 val. vakaro.

Klaipėdoje balsuoti turi teisę 124 638 gyventojai, tai yra 5 tūkst. rinkėjų mažiau nei per 2019 m. savivaldybių tarybų rinkimus.

Iš viso per ketverius metus visoje Lietuvoje rinkėjų skaičius sumažėjo 75 794 (3 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
geriau negadinkite, o palaikykite Arvydą Vaitkų! Vienintelė viltis nuversti Grubliauską ir pradėti gaivinti miestą!

Neikit balsuot kaip visada

Neikit balsuot kaip visada portretas
ir užslaptinti kgbistai konservatnykai su narkotikus legalizuojančiais liberastais laimės. Sėkmės likt durnium, klaipėdieti! Dar 4 metam.

Einam visi einam

Einam visi einam portretas
Ir gadinam biuletenius:D)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių