Quantcast

Atmetė politikų prašymus perskaičiuoti balsus

Klaipėdos rinkimų komisija buvo gavusi trijų politinių partijų – „Laisvės ir teisingumo“, kelių socialdemokratų kandidatų bei Laisvės partijos – prašymus perskaičiuoti balsus. Tačiau visi šie prašymai buvo atmesti. Politikai sprendimą gali skųsti Vyriausiajai rinkimų komisijai.

Anot Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininko Adolfo Gritėno, prašymo perskaičiuoti balsus sulaukta iš partijos „Laisvė ir teisingumas“ lyderio Remigijaus Žemaitaičio, kuris mero rinkimuose liko trečias.

Politikas nuo konservatorių partijos kandidato į merus Audriaus Petrošiaus atsiliko 209 balsais.

Pagal įstatymą, komisija privalo perskaičiuoti balsus, jei skirtumas yra mažesnis negu 50 vienmandačių biuletenių, todėl R. Žemaitaičio prašymas buvo atmestas.

Kitos dvi partijos prašė perskaičiuoti balsus dėl per didelio, jų manymu, negaliojančių biuletenių skaičiaus, taip pat esą buvo per didelis biuletenių su nereitinguotais kandidatais skaičius.

„Klaipėda šiuo atžvilgiu tikrai nėra kažkuo išskirtinė, lyginant su kitomis savivaldybėmis. Klaipėdoje negaliojančių biuletenių skaičiaus vidurkis siekia 1,85 proc. ir yra mažesnis nei Lietuvos vidurkis – 2,1 proc.“, – pabrėžė A. Gritėnas.

Anot komisijos pirmininko, pastarąjį kartą balsus teko perskaičiuoti prieš aštuonerius metus.

Tuomet vienas politikas į tarybą nepateko, varžovui aplenkus keturiais balsais, tačiau ir po perskaičiavimo rezultatai nepasikeitė.

A. Gritėnas atkreipė dėmesį, kad per visą šių rinkimų laikotarpį Klaipėdos rinkimų komisija jokių skundų dėl balsų skaičiavimo ar kitų procedūrų nebuvo gavusi.

„Komisija išdavė 350 stebėtojų pažymėjimų, stebėtojai balsavimo dieną migravo iš vienos rinkimų apylinkės į kitą. Ir nė iš vieno jų negavome jokių pastabų ar skundų, todėl kiek keisti politikų prašymai jau po visko“, – sakė A. Gritėnas.

Komisijos sprendimus politikai turi teisę skųsti Vyriausiajai rinkimų komisijai. Ar pasinaudos šia teise, kol kas neaišku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Perskaiciuojami tada,kai to pageidauja ponai konservatoriai,o Žemaitaitis ne iš jų.

to-Manau

to-Manau portretas
kiek debiloidų Lietuvoje su pragertoimis smegenimis :( BŪK stebėtoju ir IKKI galo, o nepūliuok čia, silpnaproti.

Manau

Manau portretas
Taip biulioteniai skaičiuojami ne vieną kartą, dažnai skaičiuojami tiek kartų, kol pasiekiamas norimas rezultatas. Prisiminkime prieš tai buvusią tarybą, teko perskaičiuoti Vilniuje, rezultatai kardinaliai pasikeitė, nors Klaipėdoje prieš tai buvo net 2 ar3 kartus perskaičiuoti. Pirmininkas, mano nuomone, turėjo sėdėti, bet jis dirba toliau. Buvau rinkimuose ir komisijos nariu ir stebėtoju, ypač paškudni yra vienos partijos nariai, kurie bando daugybę variantų sukčiavime. Jei neperskaičiuoja, reiškia yra dėl ko bijoti.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių