Quantcast

Klaipėdoje ir Darbėnuose – Kariuomenės ir visuomenės vienybės diena

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje ir Kretingos rajone, Darbėnuose, savaitgalį vyks Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dienos šventė.

Šiemetinio renginio šūkis – „Mes – tai Jūs“, pranešė kariuomenė.

Šeštadienį Klaipėdos piliavietėje lankytojai galės apžiūrėti ginkluotės ir technikos ekspoziciją, Kruizinių laivų terminale bus rengiama karinės operacijos inscenizacija, Danės upėje – vikingų valčių varžybos, laive-muziejuje „Sūduvis“ – Karinių jūrų pajėgų orkestro koncertas.

Pagrindiniu renginio akcentu turėtų tapti inscenizuota karinė į uostą įplaukusio laivo sulaikymo operacija: joje dalyvaus Karinių jūrų ir oro pajėgų, Karo policijos atstovai.

Renginio metu karinis miestelis lankytojams pasiūlys galimybę susipažinti su istoriniais XIV amžiaus ginklų ir šarvų komplektais, bus atskleisti partizanų rezistencinės kovos su okupantais iššūkiai, taip pat bus eksponuojama modernioji ginkluotė: savaeigė haubica „PzH 2000“, pėstininkų kovos mašina „Vilkas“ su naujausiu Lietuvos kariuomenėje įdiegtu šarvuotuoju kovinės paramos visureigiu JLTV, vidutinio nuotolio oro gynybos sistema NASAMS, JAV kariuomenės tankas „Abrams“.

Sekmadienį Kretingos rajone, Darbėnuose, rengiamas žygis partizanams atminti. Devynių kilometrų žygis vyks Žemaičių apygardos Kardo rinktinės partizanų kovos keliais. Jo dalyviai aplankys autentiškas partizanų kovos vietas, apžiūrės partizanų karo rekonstrukcijas ir instaliacijas.

Žygeivius pasitiks Jurbarko kultūros centro Konstantino Glinskio teatro aktoriai, tapsiantys aštuoniais partizanų vadais, pasirašiusiais Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio tarybos Nepriklausomybės 1949-ųjų metų deklaraciją.

Žygio dalyviai galės paragauti kariškų vaišių bei kiškio kopūstų sriubos, pagaminta pagal autentišką partizanų receptą.

Žygį vainikuos patriotinių dainų festivalis, kurį surengs Darbėnų gimnazijos moksleiviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pritariu

pritariu portretas
> KARAS. Okupante jukš iš Memel ir Wilno, o tavo šeimininkas tegu atsako už okupacijas ir masines žmonių žudynes Vietname, Kombožoje, Jemene, Eritrėjoje , Somali, Grenadoje, Jugoslavijoje, Afganistane, Libijoje......Irake.

priverstas suabejoti paciento bukle

priverstas suabejoti paciento bukle portretas
siandien paskaiciau internete kad kazkoks ten ukrainos valdziazmogus kirilas butajevas gymes simferopolyje ruosiasi sugryzti i kryma ir sunaikinti net 3 milijonus ten gyvenanciu zmoniu nes jo supratimu ten pasilike zmones yra didziausi jo priesai na akivaizdu jog ukrainos psihiatrai jau bejegiai tam klypatai padeti tai butu gerai kad viso pasaulio profesoriai atkreiptu demesi i ta sudo gabala

Karas

Karas portretas
Rusofilas, rusų pasaulio gerbėjas, nebūtinai rusų tautybės, susiteikė teisę nustatyti kas yra fašistas ar nacistas, tai būtų dar nieko, bet jis mano, kad turi teisę žudyti. Turbūt valstybė bus priversta griežtai bausti, turbūt net kalėjimu, už viešus antilietuviškus, antiukrainietiškus, antiamerikietškus pareiškimus. Kaip, nekaip karas, reikia rimčiau gintis.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių