Quantcast

Klaipėdoje dygsta laukimo paviljonai

Uostamiestyje daugėja viešojo transporto laukimo paviljonų. Tiesa, šie statiniai vis dar tampa vandalų taikiniu.

Toks objektas šiomis dienomis montuojamas Kretingos gatvės pradžioje. Iki šiol miestiečiai čia autobusų laukdavo po atviru dangumi.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiosios specialistės Teresės Žorniakienės teigimu, sutartis su viešojo transporto laukimo paviljonus įrengiančia įmone pasirašyta praėjusių metų kovo pabaigoje. Numatyta, kad iki kovo pabaigos mieste bus pastatyti 22 nauji paviljonai.

Šie statiniai atsirado ar dar atsiras įvairiose vietose. Kai kur jų visai nebuvo, kai kur nauji pakeitė senus ir nusidėvėjusius.

"Taškų, kur trūksta paviljonų, dar yra daug", – pastebėjo T.Žorniakienė.

Šiemet, anot pašnekovės, mieste planuojama pastatyti dar 15 tokių objektų. Jie taip pat atsiras ten, kur jų iki šiol nebuvo. Kai kur įrengiant paviljonus bus formuojamos ir specialios įvažos. Jų atsiras Pilies, Tilžės, Priestočio gatvėse.

Paviljonų statymas ir priežiūra savivaldybei nieko nekainuoja – juos statančiai bendrovei "JCDecaux" leidžiama pardavinėti reklaminį plotą ir taip uždirbti.

Pastebima, kad laukimo paviljonai dar tampa vandalų taikiniu.

"Būna visko. Turbūt yra keli jaunuoliai, kurie neįstengia nekliudę praeiti pro paviljonus ir juos išdaužo. Vėliau veikiausiai apsiramina. Taip buvo Joniškės gatvėje, prie Žvejų rūmų. Jiems, matyt, patinka dūžtančio stiklo garsas ar vaizdas", – dėstė savivaldybės darbuotoja.

Tačiau stiklus paviljonuose keičiančios bendrovės "Inbrova" vadovas Vaclovas Virketis tikino, kad vandalai jau maždaug porą metų aprimę. Anksčiau esą per mėnesį būdavo išdaužoma ir po 80 paviljonų. Šiuo metu esą pasitaiko maždaug po penketą tokių atvejų.

"Galbūt ta karta, kuri buvo labai energinga, skandalinga ir kuriai efektą sukeldavo dūžtantys stiklai, jau išaugo. Anksčiau paviljonai buvo labai niokojami, šiuo metu Klaipėda, kalbant apie vandalizmą, atrodo labai solidžiai, – teigė pašnekovas.

Anot jo, dažniausiai laukimo paviljonai būdavo siaubiami po itin svarbių, tačiau nesėkmingų krepšinio varžybų arba per rinkimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algimantas

Algimantas portretas
Nekam tikusios stotelės.Kai lyja su vėju lieki iki pusės šlapias.Iš karto matosi,kad savivaldybės ponai autobusais nevažinėja.

Anonimas

Anonimas portretas
Pastatykit siaures prospekt priesais Luize
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių