Quantcast

Klaipėdoje duris atvėrė atnaujinta Futbolo mokykla

Jaunieji Klaipėdos futbolo mokyklos auklėtiniai nuo šiol treniruosis atnaujintose moderniose patalpose. Vakar po pustrečių metų renovacijos oficialiai atidarytas Futbolo mokyklos kompleksas.

Klaipėdos futbolo mokykla turėjo būti atnaujinta iki 2020 m. pabaigos, tačiau darbai užtruko ir atidarymas įvyko tik vakar.

Futbolo mokyklos, esančios Paryžiaus Komunos gatvėje, renovacija pradėta 2019-ųjų pavasarį. Rekonstrukcija buvo suplanuota trimis etapais.

Pirmuoju etapu įrengta dalis automobilių stovėjimo aikštelės, aplinkos infrastruktūra, vietoje nugriautos Futbolo mokyklos ir baseino pastato iškilo daugiafunkcis dviejų aukštų paslaugų kompleksas, pritaikytas jaunimo atviros erdvės ir kvartalo bendruomenės veikloms bei sporto mokyklai.

Antruoju etapu išardyti nusidėvėję sporto inžineriniai statiniai (tribūnos, bėgimo takai, aptvėrimai, kamuolio gaudyklės, dirbtinės žolės danga), naujai įrengti sporto aikštynai, stadionas, futbolo aikštė, apšvietimas, lauko treniruokliai, poilsio ir žaliosios zonos, pastatytos dvi gelžbetoninės tribūnos, sutvarkytos prieigos.

Trečiajame darbų etape pastatytas sunkiaatlečiams skirtas pastatas.

Vakar įvyko oficialios atnaujintos Klaipėdos futbolo mokyklos atidarymo iškilmės.

"Labai džiaugiamės, nes tai pirmas tokios apimties ir kokybės objektas. Pats projektas yra labai vykęs. Viskas labai gerai sutvarkyta, taip pat labai pagerinta aplinka ne tik vaikams, bet ir darbo sąlygos treneriams. Dabar tik svarbu, kaip tas pastatas bus panaudojamas. Futbolo mokyklos populiarumas yra išaugęs, norinčių sportuoti vaikų yra labai daug, ir buvo ieškoma galimybių, kaip patenkinti tą poreikį", – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Futbolo mokyklos konversija kainavo apie 11 mln. eurų, didžioji dalis sumos finansuota savivaldybės biudžeto lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

69

69 portretas
huj nia

Kad jau atnaujino,

Kad jau atnaujino, portretas
Turbūt putbolą žais?

Lukas

Lukas portretas
Klerkų sambūris, o ne futbolo mokyklos atidarymas. Tai kur LFF vadai, žymūs Klaipėdos futbolininkai. Nepakvietėt? Matosi tik vienas treneris. Na jau jeigu būtų JAZZ mokyklos atidarymas, manau komentarų nereiktų. Nuotraukose vieni "futbolininkai", kurie tikriausiai nėra kamuolio lietę.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių