Quantcast

Klaipėdoje – dar vienu parku daugiau

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje pradedamas įrengti naujas parkas, penktadienį pranešė miesto savivaldybė.

Planuojama tvarkyti teritorija yra Melnragės gyvenvietės pietvakarinėje dalyje, netoli Klaipėdos uosto vartų molo, apribota Audros, Kopų, Nėgių, Molo, Vėtros gatvių ir Baltijos jūros paplūdimių.

Darbus už beveik beveik 372 tūkst. eurų atliks bendrovė „Kavesta“. Parkas turėtų būti įrengtas per aštuonis mėnesius.

Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis sako, kad šią vietą lankyti mėgsta ne tik Melnragės, Klaipėdos gyventojai, bet ir miesto svečiai, kadangi tai yra artimiausia miestui vieta prie Baltijos jūros.

Teritorijos vaizdas pasikeis iš esmės.

„Parke bus įrengti pažintiniai ir poilsiui skirti takai, sutvarkyti želdiniai, pašalinti menkaverčiai krūmai ir invaziniai augalai, atsodinti natūraliam kraštovaizdžiui būdingi augalai, įrengti pažintiniai stendai su informacija apie pajūrio kraštovaizdį, tad teritorijos vaizdas pasikeis iš esmės“, – pranešime cituojamas G. Neniškis.

Bendras tvarkomos teritorijos plotas – apie 9 hektarus. Darbai vyks dviem etapais. Pirmuoju etapu bus suprojektuoti pėsčiųjų takai su betono trinkelių, medžio ir stabilizuoto grunto danga.

Parke numatyti tik pėsčiųjų takai. Pasak savivaldybės, dviračių takų atsisakyta siekiant išsaugoti esamą gamtinę aplinką ir ribojant lankytojų srautus. Parko lankytojai, atvykstantys dviračiais, turės galimybę juos palikti parko prieigose – numatytos dviračių pastatymo aikštelės pietinėje ir šiaurinėje parko dalyse. Antruoju etapu bus projektuojami vaikų žaidimų aikštelių įrenginiai.

Nereguliuojant lankytojų srautų, kopagūbriu yra praminti savaiminiai takai, dėl to intensyvėja smėlio pustymas, naikinama augalija. Įrengus parką, tikimasi, kad šios problemos išsispręs, bus išlaikoma bei puoselėjama augalų biologinė įvairovė.

Melnragės parke taip pat bus įrengtos poilsio aikštelės su suolais tose vietose, kur atsiveria panorama į jūrą. Aukščiausioje parko vietoje bus nutiestas takas su suolais, kuris, kaip nurodo savivaldybė, suteiks galimybę grožėtis saulėlydžiais.

Centrinėje dalyje tarp Otų ir Nėgių gatvių yra atvira, medžiais neapaugusi erdvė, kurioje bus įrengta vaikų žaidimų aikštelė ir žaidimų pieva.

Projektuojama Melnragės parko teritorija bus pritaikyta žmonių su negalia poreikiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zilva

Zilva portretas
bled kad jums neitiksi!

D.

D. portretas
parkai turi turėti NORMALIUS medžius su laja, su pavėsiu karštą dieną. O dabar viską taip nugeni, kad net ir parke nuo kaitrios saulės nėra kur dingti. Išnaikins, matote, invazinius krūmus? O kodėl tada invazinius, mums visai nebūdingus medžius-šluotas sodinate? Gal speceliai, kad jokio teigiamo efekto iš tokių želdinių nebūtų?

pensininkė

pensininkė portretas
prie uosto padarys parką o paskui parke padarys uostą "bus gražu"
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių