Quantcast

Klaipėdoje bus statomas dengtas futbolo maniežas, pradedamas projektavimas

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje bus statomas dengtas futbolo maniežas,  savivaldybė pasirašė sutartį dėl projektavimo paslaugų.

Kaip BNS informavo Klaipėdos savivaldybė, naujas statinys planuojamas Baltijos prospekte, šalia Baltijos gimnazijos.

Su bendrove „SRP Projektas“ pasirašyta sutartis dėl projektavimo ir projekto vykdymo priežiūros paslaugų.

Pagal ją, projektas turi būti parengtas per dešimt mėnesių, o kitų metų antroje pusėje ketinama organizuoti rangos darbų viešųjų pirkimų procedūras, pranešė savivaldybė.

Projektavimo užduotyje numatyta, kad manieže turi būti suprojektuota ne mažesnė kaip 105 m ilgio ir 68 m pločio sporto aikštė su dirbtine danga, persirengimo patalpos, darbuotojų, pagalbinės patalpos, 1500 sėdimų vietų žiūrovams. Tikslus pastato plotas paaiškės atlikus projektavimo darbus.

„Aikštė bus skirta Klaipėdos miesto futbolo klubams, dalyvaujantiems profesionaliose lygose, oficialiuose Lietuvos čempionatuose ir kituose Lietuvos futbolo federacijos organizuojamuose sporto renginiuose bei kitiems futbolo mėgėjams“, – BNS sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Anot jo, tikėtina, kad dengto maniežo paslaugomis norės naudotis ir aplinkinių rajonų futbolo komandos, mėgėjai bei bus poreikis organizuoti stovyklas įvairaus amžiaus futbolo rinktinių treniruotėms bei rungtynėms.

Kitoms sporto šakoms ši aikštė negalės būti naudojama dėl dangos specifiškumo, tačiau, anot savivaldybės, gali būti naudojama bendrojo ugdymo mokyklų fizinio lavinimo pamokoms vykdyti.

Planuojama, kad pastatyto dengto futbolo maniežo valdymas būtų perduotas Klaipėdos miesto sporto bazių valdymo centrui, jo veiklos tikslas – užtikrinti geras sporto renginių ir treniruočių proceso aptarnavimo paslaugas administruojamose sporto bazėse.

Projektas bus finansuojamas savivaldybės bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos lėšomis.

Anot savivaldybės, taip pat parengti techniniai projektai naujos sporto salės statybai šiaurinėje Klaipėdos dalyje esančioje Šviesos gatvėje bei Klaipėdos sunkiosios atletikos centro statybai Paryžiaus Komunos gatvėje.

2024 metais numatoma pradėti rengti Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos maniežo renovacijos projektą.

Taip pat savivaldybės taryba yra pritarusi sporto ir laisvalaikio komplekso statybai koncesijos būdu Paryžiaus Komunos gatvėje, šiuo metu vyksta derybos dėl koncesijos sutarties pasirašymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

asdfvgnhn

asdfvgnhn portretas
saunu-gales ir ziema treniruotis-senai reikejo

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Visai netikęs sprendimas, miestui ne to reikia!!!

Į Lietuvą \\\\\.../////

Į Lietuvą  \\\\\...///// portretas
susigrūdo ukrų elitas turtuoliai,o kariauja ir tenai gyvena,dirba biedniokai,Lietvoje o'Žio vadinama šunauja.___Taip,kad kokiame tvartelyje jie napsistos.___Pažiūtėkit tie "nukentėję" kokiom mašinom atsigrūdo,labusams tik pasvajot ir dauguma junuoliai Lietuvoje "kariauja".
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių