Quantcast

Klaipėdoje bus ieškoma paskirties laivų elingui

  • Teksto dydis:

Klaipėda ieško paskirties laivų elingui, priskiriamam pramonės paveldui, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

„Elingo teritorija ne mažiau svarbi nei piliavietė. Jis yra vizitinė kortelė, nuo kurios priklauso atplaukusių turistų nuomonė apie miestą. Visos iniciatyvos yra geros, paveldosauga čia leidžia daryti tai, ko negalima kitur. Ar bus pasirinkta funkcija, susijusi su jūriniais ženklais, ar kita, svarbu, kad būtų matyti, kad čia pritaikytas paveldas, ir tai svečius stebintų“, – sakė Kultūros paveldo departamento direktorės pavaduotojas Algimantas Degutis.

Bendrovė „Klaipėdos laivų remontas“, kurios teritorijoje yra ne tik elingas, bet ir dar keturi vertingi pramonės paveldo statiniai, šiemet iškelia gamybinę veiklą į pietinę uosto teritoriją. Atlaisvinamai vietai rengiamas nekilnojamojo turto plėtros projektas apima ir paveldo pritaikymą - renkamos architektų ir istorikų idėjos, kurios derėtų prie piliavietės.

Kaip pažymėjo istorikas Dainius Elertas, ieškant funkcijos elingui svarbu išsaugoti unikalų metalo ažūrą, kad jis taptų antrais jūros vartais. Tarp architektų ir istorikų siūlymų – laivas-viešbutis, daugiaaukštis garažas, lauko estrada.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vietinis

vietinis portretas
Kultūros paveldo departamento direktorės pavaduotojau Algimantai Deguti,kur buvote kada uzienio salyse buvo pardavinejami uz 1 eura musu elinge pastatyti istoriniai laivai,kurie dabar iskeliavo i metalo lauza!!????

AS

AS portretas
Kas per nesamonė, svarstoma iš ką reikia daryti su laivu elingu ? tas pats ,kaip spresti, ka daryti su plaukimo baseinu, gal ten zuvis laikyti, gal padaryti garažą. Kas čia yra neaišku, tai yra laivu elingas skirtas laivams. O istoriniams laivams Klaipedoje išvis nėra jokios vietos .... nei ant kranto nei ant vandens... grazus istoriniai laivai klaipedai yra nereikalingi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių