Quantcast

Klaipėdoje buriamas Maisto klubas: stengiamasi mažinti bendruomenės atskirtį

Klaipėdos savivaldybės I.Kanto viešosios bibliotekos atstovės ryžosi mažinti bendruomenės atskirtį. Tuo tikslu buriamas Maisto klubas, prie kurio gali prisijungti visi norintieji – jie galės ne tik ragauti įvairiausių patiekalų iš kasdienių produktų, bet ir mokytis nešvaistyti maisto.

Pirmasis Maisto klubo susitikimas buvo surengtas spalio pabaigoje.

Šis klubas iki pavasario rinksis kas antrą savaitę antradienio vakarais „Kauno atžalyno“ bibliotekoje.

„Pirmąjį kartą stalą paruošėme pačios su kolegėmis, kepėme pyragus, gaminome salotas. Į pirmą susitikimą atėjo apie 40 žmonių, kurie išgirdo paskaitas ir apie maisto taupymą, ir apie sveiką mitybą. O lapkričio 22-ąją kviečiame žmones ateiti ir atsinešti savo receptą, kuriuo galės pasidalyti su kitais“, – kalbėjo I.Kanto viešosios bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinio edukatorė Mingailė Baltramiejūnė.

Žmonėms, ateinantiems į Maisto klubo susitikimus, atsinešti daugiau nieko nereikia.

Jie galės pasisemti žinių, kaip neišmesti produktų ir ką galima iš jų pagaminti.

„Po pandemijos pajutome, kad mažiau žmonių ateina į biblioteką, mažiau bendrauja, visi pilni kažkokių baimių. O susėdimas prie bendro stalo yra visame pasaulyje sena tradicija, kuri suvienija žmones. Todėl pamanėme, kad toks susibūrimas neutralioje aplinkoje – bibliotekoje – būtų visiems labai naudingas“, – teigė M.Baltramiejūnė.

Jos teigimu, tai nebus susitikimas vien tik pavalgyti, bet bus dalijamasi receptais, ką įdomaus galima pagaminti iš vietinių daržovių.

Visi šio sumanymo metu sukurti receptai bus pateikti viešai. Receptūrose bus laikomasi nuoseklumo, siekiant sukurti tvarų visos savaitės mitybos planą, kuriame kiekvienas produktas bus visiškai panaudojamas ir užtikrinama, kad maistas bus tausojamas.

Šis Maisto klubas bibliotekoje gyvuos iki kitų metų gegužės. Tai yra įžanga į Bendruomenės pietus – dar vieną sumanymą, kuris bibliotekos darbuotojų bus įgyvendinamas 2023 m. kovą–balandį.

Bendruomenės pietūs bus rengiami kartą per savaitę. Juose miesto gyventojai bus kviečiami nemokamų pietų – bendrauti ir ieškoti sveikesnių sprendimų sau ir aplinkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi čia KLUBAS

taigi čia KLUBAS portretas
O į klubus buriasi tik pomėgius turintys piliiečiai. Tai tep išeina kad šitame klube susibūrė mėgstantys maistą fanai

KLP

KLP portretas
Ar benamius maitins? Prašau parašykite darbo grafika.

>OPs

>OPs portretas
tai čia valgys tie kur nuotraukoj stovi:D) Su visa gimine ir draugais:D)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių