Quantcast

Klaipėdoje brangs futbolo aikštės nuoma

Klaipėdos centrinio stadiono dirbtinės dangos futbolo aikštės nuoma sportininkams kainuos kur kas brangiau. Savivaldybės tarybai teikiamas projektas, kuriuo vienos valandos stadiono nuomos kaina nuo 9 eurų šokteli iki 33 eurų už valandą. Mažosios aikštės nuoma brangsta nuo 6 iki 17 eurų.

Klaipėdos centrinį stadioną patikėjimo teise valdo biudžetinė įstaiga "Sporto bazių valdymo centras". Be didžiojo stadiono su natūralia danga, čia dar veikia dirbtinės dangos futbolo sporto aikštynai – didysis ir mažasis.

Dirbtinės žolės futbolo aikštynų eksploatacija pagal standartus – penkeri metai.

Šie futbolo aikštynai eksploatuojami daugiau kaip aštuonerius metus ir nebeatitiko licencijavimo reikalavimų, nebebuvo galima organizuoti tam tikro lygio varžybų.

Paaiškėjo, kad dangos pakeitimas buvo suplanuotas Kūno kultūros ir sporto plėtros 11 programoje 2022 m., tačiau dar 2021 m. rudenį buvo gauta Lietuvos Vyriausybės lėšų savivaldybėms, ir atsirado galimybė dangos keitimo darbus pradėti anksčiau.

Danga jau buvo labai nusidėvėjusi.

Naujoji dirbtinė danga futbolo aikštynuose kainavo per 300 tūkst. eurų.

Pasak Klaipėdos sporto bazių valdymo centro vadovo Mariaus Junoko, dangą jau buvo būtina keisti.

"Dažniausiai tokia danga tarnauja penkerius metus, o ji nebuvo keista beveik devynerius. Danga jau buvo labai nusidėvėjusi", – paaiškino M.Junokas.

Klaipėdos savivaldybės Sporto skyriaus vedėja Rasa Rumšienė aiškino, kad sporto bazių nuomos kaina uostamiestyje kyla tik centriniame stadione.

"Jei yra pokyčių, įstaigos vadovas teikia prašymą, kad būtų perskaičiuojama kaina. Remiamasi tuo, kokių išlaidų priežiūrai reikalauja objektas. Dažniausiai treniruotėms nuomojama mažoji aikštė, o didžioji aikštė nuomojama varžyboms", – paaiškino R.Rumšienė.

Didžiojo aikštyno nuomos kaina išlieka ta pati – natūralios dangos aikštyno nuoma valandai kainuoja 82 eurus. Futbolo aikštė, kuri skirta treniruotėms, nuomojama už 55 eurus valandai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių