Quantcast

Klaipėdoje atnaujino miesto gyvatvores

Šilutės plento skiriamojoje juostoje želdinių prižiūrėtojai pasodino naujas gyvatvores. Šiuos želdinius numatyta atnaujinti ir kitose miesto vietose. Labiausiai jiems kenkia įvairūs kasinėjimai.

Įmonės „Klaipėdos želdiniai“ direktorius Gediminas Valašinas pasakojo, kad skiriamojoje juostoje Šilutės plente pasodinti naują gyvatvorę reikėjo, nes kai kuriuose ruožuose jos tiesiog nebuvo.

„Vasarą vyksta įvairūs darbai, kasinėjimai, klojami vamzdžiai. Gyvatvorė išraunama, padedama, tada vėl sodinama. Kartais augalai neišlaiko ir nuvysta. Ir ši gyvatvorė buvo labai išretėjusi. Negražiai atrodė. Tad savivaldybė nusprendė, kad ją reikia atnaujinti“, – tvirtino vadovas.

Pasak G.Valašino, pasodintas raugerškis. Anksčiau Šilutės plento skiriamojoje juostoje augo pavienės sedulos.

G.Valašino teigimu, veikiausiai jas paveikė druska, kuri žiemą pilama ant gatvių, siekiant ištirpdyti ledą ar užkirsti kelią jo susidarymui.

„Raugerškis atrodys gražiau. Jis papuošė ir Baltijos prospektą. Kuo gyvatvorės lapeliai smulkesni, tuo ji geriau atrodo“, – aiškino vadovas.

Nors vairuotojai ne visada pastebi, skirtingų gatvių skiriamosiose juostose auga skirtingos gyvatvorės. Kaip jau minėta, Šilutės plente ir Baltijos prospekte pasodinti raugerškiai.

Taikos prospekte auga kaulenis, Vingio gatvėje – ligustras, Minijos gatvėje – gudobelė. Dažniausiai gyvatvorę savivaldybė išrenka įvertinusi jos dekoratyvumą.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pasakojo, kad bus atsodintos ir gyvatvorėse susidariusios tuščios erdvės. Jų yra visame mieste.

Gyvatvorę ketinama pasodinti ir Smiltelės gatvėje palei šaligatvį, prie gyvenamųjų namų, kurie yra už prekybos centro, keliaujant bažnyčios link. Gyventojai anksčiau yra išreiškę tokį pageidavimą. Jie skundėsi nuo gatvės kylančiu triukšmu. Miestiečių manymu, gyvatvorė jį sumažintų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rasa

rasa portretas
va būtent, neigiamai veikia kasinėjimai. Ir kas 50 metrų po skydą Taikos prospekte, kur ilgus metus puoselėtos gyvatvorės tiesiog sulyginamos su žeme ir niekaip nebandoma to kompensuoti. Labai įdomu būtų sužinoti, su kieno palaiminimu šitai vyksta. Kai paties sodintą krūmą po langu apgenėt - tai nusikaltimas jau, o kai panaikinama gyvatvorė, tarnaujanti dar ir užtvara nedrausmingiems pėstiesiems, tai - norma, prašom, leidžiam, negaila. Užtai skydas reklaminis puikuojasi. Už 50 m kitas. Gražu... Miestas puošiasi, taip?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių