Quantcast

Klaipėdoje atidaromas paslaugų užsieniečiams centras

  • Teksto dydis:

Nuo birželio Klaipėdoje veiks paslaugų užsieniečiams centras, skirtas pritraukti į miestą specialistus iš užsienio ir padėti jiems integruotis.

Investicijų ir verslo plėtros agentūros „Klaipėda ID“ laikinoji direktorė ir centro vadovė Kristina Postornak sako, kad toks centras Klaipėdai yra labai reikalingas siekiant padidinti miesto konkurencingumą, pritraukiant specialistus iš kitų šalių bei padedant vietiniams verslams juos įdarbinant.

„Centras padės užtikrinti sklandžius ir efektyvius užsienio piliečių įdarbinimo ir integracijos uostamiestyje procesus, kuriant glaudų įvairių institucijų bendradarbiavimą. Aiškus ir efektyvus integracijos procesas yra vienas svarbiausių aspektų, norint į Klaipėdą privilioti aukštos kvalifikacijos specialistų iš kitų šalių“, – agentūros pranešime teigia K. Postornak.

Aiškus ir efektyvus integracijos procesas yra vienas svarbiausių aspektų, norint į Klaipėdą privilioti aukštos kvalifikacijos specialistų iš kitų šalių.

Centras veiks Klaipėdos savivaldybėje ir per metus galės aptarnauti daugiau nei 2 tūkst. lankytojų, jiems konsultacijos bus teikiamos anglų ir rusų kalbomis. Numatoma teikti informaciją apie persikėlimą į uostamiestį, konsultuoti karjeros, įsidarbinimo ir įdarbinimo klausimais, siūlyti praktiką ir darbą užsienio studentams, nemokamas lietuvių kalbos pamokas, integracijos pagalbą.

Tokiam projektui sėkmingai veikiant Vilniuje, Ekonomikos ir Inovacijų ministerija inicijavo centro atsiradimą ir Klaipėdoje, prie jo įsikūrimo prisidėjo miesto savivaldybė ir „Klaipėda ID“.

Registrų centro duomenimis, per pastarąjį dešimtmetį į uostamiestį atvykusių užsieniečių skaičius išaugo beveik trigubai, pernai – daugiau nei 12 tūkst., o šiemet – per 1,3 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stebėtojas

Stebėtojas  portretas
SLAVA UKRAINI

Anonimas

Anonimas portretas
O kada vietiniams specialistams atsiras darbo? Kiek nenueinu i darbo birza, specialistu inzinieriu niekados nereikia

Klp

Klp portretas
Dar viena kontora “roga i kopita”. O kam tada darbo birza reikalinga?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių