Quantcast

Klaipėdoje atgimsta mokyklų tarpusavio karai

Klaipėdos mokiniai perima blogiausias senosios Lietuvos provincijų tradicijas, kai kaimas kaudavosi su kaimu. Ir mūsų dienomis vienos mokyklos mokiniai rengia išpuolius prieš kitos mokymo įstaigos auklėtinius.

Žinią pranešė tėvai

Penktadienį policijos patruliai užkirto kelią, kaip spėjama, nemenkoms paauglių muštynėms.

Apie tai, kad pietinėje miesto pusėje kiemuose būriuojasi paaugliai ir yra nusiteikę sukelti muštynes su Gedminų pagrindinės mokyklos mokiniais, pareigūnams pranešė kažkas iš gyventojų.

Nors tiksliai neįvardijama, kas paskambino į policiją, galima spėti, kad kažkuris vaikų apie tai papasakojo tėvams, o šie nenutylėjo ir susisiekė su nepilnamečių reikalų inspektorėmis.

Todėl penktadienį po pietų visi penki patrulių ekipažai, tuo metu dirbę mieste, gavo užduotį pasižvalgyti prie Žvejų kultūros rūmų, „Akropolio“ bei Gedminų gatvėje prie mokyklų.

Manyta, kad kažkurioje šių vietų gali įvykti nepilnamečių muštynės.

Atėjo provokuoti į mokyklą

Po 14 val. į Gedminų pagrindinės mokyklos fojė atėjo trys nuo 16 iki 18 metų vaikinai. Tuo metu čia buvo ir mokyklos direktorius Aurelijus Liaudanskas.

„Pamatę, kad atėjo nepažįstami asmenys, sužiurome, ko jie nori. Iškart buvo aišku, kad jie nusiteikę agresyviai ir provokuoja konfliktą. Jie pareiškė norintys į tualetą, paskui pareikalavo arbatos. Elgesys buvo labai įžūlus. Mes užrakinome duris ir iškvietėme policiją. Kadangi pareigūnai dirbo netoli mūsų mokyklos, netrukus atvyko ir sulaikė du iš trijulės. Vienas vaikinas atplėšė langą ir iššokęs pabėgo. Akivaizdu, kad šie jaunuoliai mokosi ne mūsų mokykloje, o gal net ne gretimoje, nes juos mačiau pirmą kartą“, – pasakojo A.Liaudanskas.

Abu chuliganai, gimę 1996 m., buvo nuvežti į 2-ąjį policijos komisariatą ir apklausti.

Kalbino paauglius

Policijos patruliai, pamatę besibūriuojančius sportiškai apsirengusius jaunuolius, užsirašė jų duomenis. Tai buvo labai gera prevencinė priemonė. Tie, kurių duomenys buvo užfiksuoti, spūdino namo.

Be to, prie Žvejų kultūros rūmų pareigūnai sulaikė tris sidrą gėrusius nepilnamečius.

Nors paaugliai neigė ketinę sukelti muštynes, akivaizdu, kad joms ruoštasi.

Pareigūnai užsirašė kelias dešimtis pavardžių, ir užbėgo nepageidaujamiems įvykiams už akių. Patruliai kelias valandas iki pavakarės žvalgėsi po kiemus bei prie prekybos centrų.

Vakar policininkai lankėsi įvairiose mokyklose ir bandė aiškintis, kodėl agresija buvo nukreipta būtent prieš Gedminų pagrindinės mokyklos mokinius bei kokios mokyklos auklėtiniai inicijavo muštynes, kurioms akivaizdžiai buvo pasirengęs didžiulis būrys paauglių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ech

ech portretas
tie klaipedski marozai...galetu nuskesti vasara geriau..

Max

Max portretas
Nieko, po 9 klasiu isvaziuos i Anglija.

mama

mama portretas
Ačiū, kad kažkas paskambino ir sureagavo. Nei vienas nesame tikri ar tarp tų vaikų nebuvo kažkurio iš mūsų vaikas, o jei ir nebuvo - galėjo nukentėti. Visi turime reaguoti, visa visuomenė, bendruomene. Tik taip kažką galime pasiekti.
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių