Quantcast

Klaipėdietis bėgikas B. Mickus drąsiai gali vadintis greičiausiu Lietuvos 16-mečiu

Tarptautinėse varžybose triumfavęs klaipėdietis bėgikas Benediktas Mickus pagerino Lietuvos 16-mečių rekordą ir įsirašė į Klaipėdos suaugusiųjų sportininkų pasiekimų istoriją.

Tarptautinėse varžybose triumfavęs klaipėdietis bėgikas Benediktas Mickus pagerino Lietuvos 16-mečių rekordą ir įsirašė į Klaipėdos suaugusiųjų sportininkų pasiekimų istoriją.
B.Mickus dalyvavo Breste (Baltarusija) vykusiose 56-osiose generolo D.Karbyševo atminimo varžybose.

Jose startavo jauniai (g.1997-1998 m.) ir jaunučiai (g. 1999-2000 m.) iš Baltarusijos, Rusijos, Ukrainos, Moldovos, Lenkijos, Slovakijos ir Lietuvos.
Europos jaunimo olimpinio festivalio nugalėtojas klaipėdietis Benediktas Mickus, kurį treniruoja Mindaugas Krakys, visus varžovus už savo nugaros paliko bėgdamas 600 metrų distanciją.

Jis nuotolį įveikė per 1 min. 22,5 sek. Šis rezultatas yra 0,2 sek geresnis už Lietuvos 16-mečių rekordą, dar 1985 metais pasiektą Virginijaus Misiūno.
B.Mickus taip pat buvo apdovanotas specialiu prizu už pasiektą vieną geriausių rezultatų šiose varžybose.

Jaunasis bėgikas pagerino ir Klaipėdos miesto suaugusiųjų rekordą, kuris priklausė Romanui Demenkovui. Šis sportininkas 600 metrų distanciją per 1 min. 22,6 sek. įveikė 2007 metais.

Sutapimas, jog šis rekordas taip pat buvo pasiektas Breste vykusiose varžybose.

Antrąją varžybų dieną B.Mickus iškovojo sidabro medalį 300 metrų bėgimo rungtyje. Distanciją jis įveikė per 36,3 sek.

Varžybose aukštas, nors ir ne prizines vietas, iškovojo kiti klaipėdiečiai. Danielius Matas 2 km nubėgo per 6 min. 3,6 sek. ir užėmė penktąją vietą. Eglė Morėnaitė, kilometrą įveikusi per 3 min. 15,3 sek., užėmė aštuntąją vietą. Diana Curikova liko 12-a, 600 metrų nubėgusi per 1 min. 44,3 sek, 14-ą vietą toje pačioje rungtyje, distanciją įveikusi per 1 min. 44,6 sek., užėmė Aušra Butkevičiūtė.

Visus sportininkus treniruoja treneris M.Krakys.

"Galima drąsiai teigti, kad tai vienas iš stipriausių jaunių ir jaunučių turnyrų ne tik Baltarusijoje, bet ir už jos ribų. Jame dalyvavo beveik 1000 sportininkų. Norint laimėti šias varžybas reikia gerinti savo amžiaus Lietuvos rekordą, o kartais ir to neužtenka", – teigė M.Krakys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių