Quantcast

Klaipėdietį išgąsdino spalvotos dėmės Dangėje

Klaipėdiečiai – neabejingi aplinkai, kurioje gyvena. Ypač jautriai žmonės reaguoja į taršos apraiškas. Šeštadienį ryte Tauralaukyje pastebėjęs visų vaivorykštės spalvų dėmes Dangėje jaunas uostamiesčio gyventojas suskubo pranešti apie tai gamtosaugininkams.

Ryte prie upės, kur dažniausiai karštą dieną turškiasi vaikai, atėjęs klaipėdietis pamatė Dangės paviršiuje tvyrančią spalvotą dėmę.

Pilietiškas vyras suskubo apie tai pranešti Aplinkos apsaugos departamento budėtojams, dirbantiems visą parą. Jis pažadėjo laukti atvyksiančio pareigūno ir vietoje parodyti įtarimų sukėlusius teršalus.

Netrukus į Tauralaukį atvyko Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas. Jis ne tik apžiūrėjo klaipėdiečio parodytą Dangės vietą, bet ir nuskubėjo patikrinti padėties upe aukščiau bei žemiau.

„Akivaizdu, kad tai – biologinė tarša. Begalinis karštis, į praktiškai netekančią upę nuo augalų krenta žiedadulkės, lapai – visa tai sudaro prielaidas vandens paviršiuje susidaryti plėvelei. Arčiau Liepų gatvės tilto Dangė atrodo taip pat. Tik ties upės vingiu šiokia tokia srovė ir vėjelis išsklaido šią taršą. Atsakingai galiu pasakyti – ten tikrai nėra fekalinės taršos ar juo labiau užteršimo naftos produktais. Nėra nė apie tai galinčio byloti būdingo kvapo. Taip, atrodo tikrai negražiai, bet tai tikrai nėra kenksmingi teršalai. Jie nėra kenksmingi žmogui, bet maudytis tokiame vandenyje tikrai nepatarčiau jau vien todėl, kad toks vanduo negražiai atrodo, o ir šiaip geriau pasisaugoti“, – patikino V.Marozas.

Tikrus, pavojingus gamtai ir žmogaus sveikatai teršalus jis yra matęs ir tyręs ne kartą, tad neklysdamas atskiria biologinę taršą nuo cheminės.

Tikėtina, kad šeštadienio pavakare uostamiestį užklupsiantis lietus ir stipresnis vėjas šiek tiek prablaškys upės vandenį.

Gamtosaugininkas padėkojo paskambinusiam klaipėdiečiui už pilietiškumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

is serijos net analagov v mire

is serijos net analagov v mire portretas
pas ta saugininka glas almaz :))) is akies pasake..

ko

ko portretas
gero dar 1 is grigeo ba ndos kolega sika visi kas gali o dudorius nuo karscio apsvaigo o gal nuo smarves?...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių