Quantcast

Klaipėdietei mergaitei – Laimingos vardas

Laiminga – ne būdvardis, o 2015-aisiais vienai uostamiestyje pasaulį išvydusiai mažylei suteiktas vardas. Skaičiuojama, kad praėjusiais metais gimstamumas Klaipėdoje augo, deja, ne taip sparčiai kaip šoktelėjo mirtingumas.


 

Laiminga – ne būdvardis, o 2015-aisiais vienai uostamiestyje pasaulį išvydusiai mažylei suteiktas vardas. Skaičiuojama, kad praėjusiais metais gimstamumas Klaipėdoje augo, deja, ne taip sparčiai kaip šoktelėjo mirtingumas.

Susilaukė daugiau

Praėjusiais metais uostamiestyje gimė 2 348 naujagimiai.

Anot Klaipėdos savivaldybės Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriaus vedėjos Gražinos Misevičienės, pernai gimusiųjų daugiau nei 2014-aisiais. Tuomet pasaulį išvydo 2 278 vaikai.

Pernai daugiausia mergaičių pavadinta Sofijos vardu. Juo pakrikštytos 27 naujagimės. Antroje vietoje rikiuojasi Kamilė, Austėja, Emilija, Amelija.

Po keliolika mergaičių 2015-aisiais pavadinta Gabrielėmis, Kotrynomis, Saulėmis, Gabijomis, Ievomis, Viltėmis, Evomis, Urtėmis, Liepomis, Evelinomis, Ugnėmis ir Milanomis.

Berniukams gyventojai dažniausiai davė Dominyko, Mato, Jono, Jokūbo, Luko, Nojaus vardus. Populiarūs buvo ir Danieliaus, Emilio, Domanto, Herkaus, Augusto, Adomo, Kajaus ir Beno vardai.

Nepabijojo išsiskirti

Daliai klaipėdiečių netrūko išradingumo, jie rinkosi išskirtinius vardus, pavyzdžiui, Adlamera, Akira, Altėja, Anabelė, Androstėja, Arela, Aresta, Čandrika, Frėja, Džiugilė, Edilija, Eidvilė, Enisa, Emilita, Ireta, Juna, Jūnė, Katalėja, Kiara, Laiminga, Lavija, Letė, Libertė, Matėja, Nelija, Nerilė, Saulėja, Savana, Sovelija, Stevija, Teila, Žavinta.

Būta ir unikalių berniukų vardų – Akeras, Amiras, Aranas, Dalimiras, Demjanas, Daugirdas, Gordonas, Jorūnas, Neiridas, Oliveris, Retas, Setas.

Teigiama, kad kai kuriuos retesnius vardus galima atpažinti iš pernai populiarių televizijos serialų.

Mažiau santuokų

2015-aisiais nežymiai, tačiau sumažėjo santuokų. Pernai žiedus sumainė 1 288 poros, o 2014-aisiais santuokas įteisino 1 310 įsimylėjusiųjų.

"Palyginti su dar ankstesniais metais, pavyzdžiui, 2013 m., kai įregistruota 1 190 santuokų, mažėjimo nėra. 2014-ieji buvo šoktelėjimo metai. Pagal kitų metų statistiką santuokų įregistravome daugiau", – teigė G.Misevičienė.

72 poros pernai žiedus sumainė ne uostamiesčio Santuokų rūmuose, o pačių pasirinktose vietose. Tai 10 santuokų mažiau nei užpernai.

Pastebėta, kad praėjusių metų liepą įsigaliojęs leidimas tuoktis pasirinktoje savivaldybėje išskirtinių pokyčių nelėmė.

Pamėgo laivus

Šiemet uostamiestyje žiedus sumainiusieji naujų vietų santuokoms neatrado. Pastebima, kad mažiau buvo santuokas įteisinusiųjų pajūryje, čia meilę prisiekė tik 2 poros, o užpernai – 5.

"Turbūt suprato, kad tai nelabai gera vieta privačiai ceremonijai", – kalbėjo G.Misevičienė.

Pernai santuokos vietai populiarus vis dar išliko uostamiesčio Botanikos sodas, Pilies muziejus, įvairūs restoranai, viešbučiai ir barai.

"Šiemet teko sutuokti žmones netoli Vasaros estrados, Girulių miško aikštelėje. Daugiau sutuokėme burlaivyje "Meridianas". Taip pat padidėjo skaičius tų, kurie ceremoniją norėjo surengti burlaiviuose, laivuose, jachtose. Tokios buvo 7 poros, o 2014-aisiais – tik viena", – pastebėjo skyriaus vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Megan Hules

Megan Hules portretas
„Mano šeimoje labai daug meilės, nes aš naudojau dr. Ilekhojie burtus. Jis nuostabus ir jo burtai veikia taip greitai. Mano meilės gyvenimas buvo visiškai sutrikęs. Ačiū Dievui ir ačiū tau už visa, ką padarei už mane. Dabar mano vyras mane myli labiau nei anksčiau. Man nedaro nieko, išskyrus didžiulį malonumą pamatyti šiuos teigiamus rezultatus. " Reikia pagalbos? „WhatsApp“ dr. Ilekhojie, tel. +2348147400259

mama

mama portretas
ne visi Stevija zino kad augalas,va bet Mėta kai pavadina.Tai skonio reikalas,jei visiems vienas vardas butu grazus tai ir vaiksciotu tik pvz.Matai ir Agnes,as uz ivairove. Kitas kraujavimo į viršutinę trakto dalį simptomas – juodos, deguto išvaizdos, blizgančios ir lipnios, specifinės dvokiančios išmatos – melena

as2

as2 portretas
Ne, lotynų kalboje tokio žodžio, reiškiančio viduriavimą, NĖRA. Neklaidinkite žmonių ir nevaudunkite daug žinančio.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių