Quantcast

E. Poškaitė: menas išlaisvina žmogų

Būtų sunku suskaičiuoti visas veiklas, kurias jau išbandė Klaipėdos "Varpo" gimnazijos abiturientė Evelina Poškaitė. Mokydamasi gimnazijoje ji spėjo pabūti ir šokėja, ir aktore, ir modeliu. Priekulėje gyvenanti mergina apdovanota ne tik įspūdinga išvaizda, bet ir talentais.

Linijinių šokių asė

Aštuoniolikmetė priekuliškė Evelina, kaip ir daugelis jos bendraamžių, netrukus užvers mokyklos duris ir įžengs į suaugusiųjų pasaulį.

Kaip atviravo pati mergina, baigti mokyklą – ir džiugu, ir liūdna, ir truputį baisu. Nerimą kelia nežinomybė dėl ateities: ar teisingai pasirinko tolesnį kelią, ar pasirinkimas pateisins lūkesčius?

Tiesa, nuspręsti, ką veiks po mokyklos, Evelinai nebuvo sunku. Nuo pat mažų dienų ji pasinėrusi į užklasinę veiklą ir jau spėjo įsitikinti, kad arčiausiai širdies – menai.

Iki šešiolikos Evelina mokėsi šokio meno.

Pradėjo nuo gimnastikos pamokų, vėliau lankė "Tina Dance" šokių studiją, išbandė sportinius šokius, tačiau labiausiai ją sužavėjo linijiniai šokiai, kurių mokėsi pas klaipėdietę pedagogę Rūtą Židžiūnienę.

Iki šiol mergina yra dėkinga savo mokytojai, kurios dėka ir savo užsispyrimu pasiekė aukščiausių rezultatų Lietuvos bei užsienio varžybose.

"Iš pradžių, kai nelaimėdavau pirmosios vietos, apimdavo liūdesys. Tačiau mama visada drąsindavo, sakydavo, kad neverta nuleisti rankų, ir viskas bus gerai. Taip ir atsitiko. Iš penktos vietos pakilau į trečią, o sulaukusi vienuolikos išvažiavau į Olandijoje vykusį Europos čempionatą. Iš tiesų tikėjausi minimalių rezultatų: ir dėl didelės konkurencijos, ir dėl jauno savo amžiaus", – pasakojo pašnekovė.

Nuotaika: gražioji abiturientė Evelina netrukus užvers mokyklos duris. (Vytauto Petriko nuotr.)

Tačiau priešingai nei prognozavo pati Evelina, Europos čempionate ji iškovojo antrąją vietą, o netrukus linijinių šokių konkursuose ėmė skinti tik pirmąsias vietas.

Filme suvaidino mokinę

Sulaukusi šešiolikos Evelina panoro išbandyti save kitose srityse.

Be to, su šeima iš Klaipėdos persikraustė gyventi į Priekulę, todėl teko ieškoti naujų užsiėmimų nedideliame miestelyje.

"Taip atsidūriau Priekulės jaunimo erdvėse, kur vyksta įvairūs meniniai ir edukaciniai užsiėmimai, pradėjau lankyti Priekulėje atsidariusį teatrą, įstojau į Šaulių sąjungą. Būdama šiame Jaunimo centre turėjau galimybę paragauti aktorės duonos, filmavausi lietuviškame filme "Sistema", – kalbėjo pašnekovė.

Kino režisieriaus Arūno Eimulio ir kitų uostamiesčio kūrėjų komanda kvietė į aktorių atranką, kurioje Evelina dalyvavo ir buvo pakviesta filmuotis.

Šį rugsėjį kino ekranuose pasirodysiančioje juostoje apie švietimo sistemos spragas ji įkūnys mokinę Ugnę.

Filmavimai tęsėsi apie dvejus metus.

"Buvome septyni mokiniai. Per tuos dvejus metus įgijau patirties ir daug ko išmokau, nes mūsų septynių mokinių vaidmenys nebuvo epizodiniai. Teko nuolat vaidinti kartu su profesionaliais aktoriais ir mėgėjais, tokiais kaip aš. Mane pastebėjęs filmo garso režisierius pasiūlė nusifilmuoti Mykolo Romerio universiteto tarptautinėje reklamoje, kur, pagal scenarijų, atvykstu studijuoti iš Ukrainos į Lietuvos universitetą ir baigusi studijas tampu verslininke. Trys filmavimo dienos prabėgo labai greitai", – atsiminė Evelina.

Merginą aktorės darbas sužavėjo. Todėl iš Priekulės mokyklos perėjusi mokytis į Klaipėdos "Varpo" gimnaziją ji iškart užsirašė į teatro būrelį pas mokytoją Neolę Jucienę.

"Menas išlaisvina kiekvieną žmogų", – pastebėjo pašnekovė.

Sieks tapti aktore

Tikslieji mokslai Evelinai niekada nesisekė ir netraukė, todėl netrukus ji bandys laimę Lietuvos muzikos ir teatro akademijos aktorių kurso stojamajame egzamine, kuris šiemet vyks Klaipėdos fakultete.

Ne paslaptis, kad konkurencija tarp būsimų aktorių – didelė, todėl stojamiesiems ruošiasi jau dabar.

Jei nepavyktų, mergina neatmeta galimybės mokytis įvaizdžio dizaino Kauno kolegijoje.

"Tai – irgi savotiškas menas, galbūt įvesiu naują stilių Lietuvoje. Bet kuriuo atveju, tikiuosi, kad man pasiseks. Laimė, turiu nuostabią šeimą, kuri mane visada palaiko ir ragina daryti tai, kas patinka", – šypsojosi pašnekovė.

Evelinai nesvetimas ir modelio darbas. Podiumu, demonstruojant rūbus, žengti dar neteko, bet fotomodeliu jau pabuvojo.

Pirmą kartą į modelių atranką dar aštuonerių ją nuvedė mama. Tąkart užlipusi ant scenos ir parodžiusi talentą jį iškovojo "Mini Miss Foto" titulą.

Vėliau išbandė savo jėgas modelių agentūrose, tačiau tam, kad galėtų viena išvažiuoti į užsienį ir dalyvauti fotosesijoje, reikėjo sulaukti bent šešiolikos.

Pernai ja susidomėjo ir padirbėti pakvietė nauja modelių agentūra, pasiūlymą Evelina priėmė.

Gerai, kai žmogus žino, ko nori, ir to siekia.

Dabar priekuliškės laukia paskutinis brandos egzaminas – kitą savaitę abiturientai laikys istoriją.

"Manau, bandyti atrasti save ten, kur jautiesi gerai, turėtų būti kiekvieno abituriento ar netgi jau suaugusio žmogaus tikslas. Gerai, kai žmogus žino, ko nori, ir to siekia. Bet man, kuriai tik ką nuskambėjo paskutinis mokyklos skambutis, širdyje kilo sąmyšis. Nesinori baigti mokyklos, nes suvoki, kad nuo šiol viskas bus kitaip, kad aš suaugusi ir privalėsiu būti absoliučiai savarankiška ir atsakinga už save. Tai kelia ir smalsumą, ir baimę – kaipgi bus, ar pavyks man ir visiems kitiems abiturientams, kurie kelia sparnus kartu su manimi", – retoriškai klausė Evelina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ja ja. Arbeit Macht Frei .....ir graziu dumeliu per krematoriumo kamina ...ja ja
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių