Quantcast

Klaipėdiečius įsiutino ugniagesių automobilis

Jūrininkų sveikatos priežiūros centro prieigose rytais pasirodantis ugniagesių automobilis ėmė siutinti centro darbuotojus ir aplinkinių Taikos prospekto namų gyventojus. Tačiau Klaipėdos ugniagesių vadas teisinasi, kad vyrai darbo metu turi tikrintis sveikatą, o automobilį palieka netoliese dėl galimo iškvietimo į gaisrą.


 

Jūrininkų sveikatos priežiūros centro prieigose rytais pasirodantis ugniagesių automobilis ėmė siutinti centro darbuotojus ir aplinkinių Taikos prospekto namų gyventojus. Tačiau Klaipėdos ugniagesių vadas teisinasi, kad vyrai darbo metu turi tikrintis sveikatą, o automobilį palieka netoliese dėl galimo iškvietimo į gaisrą.

Nepaiso taisyklių

Siaurų gatvelių įerzinti vietos gyventojai redakcijai skundėsi, kad bet kuriam mirtingajam palikus automobilį prie geltonos linijos vairuotojas mikliai sulauktų baudos iš policijos.

"O štai gaisrininkams galima pažeidinėti Kelių eismo taisykles. Penktadienį, pirmadienį ir antradienį regėjau tą patį vaizdą. Atvažiuoja didelė ugniagesių mašina ir stovi kelias valandas įvažoje. Jei kiltų gaisras, kaip jie apsuktų savo automobilį?" – piktinosi klaipėdietis Žydrūnas.

Vyras aiškino, kad rytais prie centro nutįsta nemažos automobilių eilės. Nors kelkraščius žymi geltonos linijos, jų esą mažai kas paiso. O štai už automobilių stovėjimą draudžiančio ženklo nelabai kas drįsta palikti mašiną.

"Spėju, kad ugniagesiai tikrinasi sveikatą. Kažkas nesuprantamo – juk tai nesuderinama. Kas jie tokie, miško dievai, kad jiems bet kas galima? Jei ženklas yra, vadinasi, stovėti draudžiama. Jie tokie patys eismo dalyviai, kaip ir mes", – kalbėjo vyras.

Trūksta darbuotojų

Ugniagesius paskųsti sumanęs pilietiškas klaipėdietis pripažino, kad jis nujaučia, kodėl ugniagesiai įsispraudžia į įvažą.

"Aš suprantu, jų mašina didelė, jiems nėra kur jos pastatyti. Mūsų tai turi nejaudinti, nes jie užtveria visą kelią. Jei būtų uždegti švyturėliai, niekas nepyktų, bet gaisro tai nėra", – teigė gyventojas.

Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Gedeminas Karalius tikino, kad ugniagesiai ne iš blogos valios tapo pažeidėjais.

"Situacija tokia, kad šis sveikatos centras laimėjo konkursą teikti paslaugas. Mūsų darbuotojai iš tiesų važiuoja ten pasitikrinti sveikatos. Tačiau bėda ta, kad darbuotojų labai trūksta, mes negalime žmogų išleisti pasitikrinti sveikatos aštuonioms valandoms, kitaip tariant, duoti jam laisvą dieną. Todėl vyrai tai daro darbo metu", – tikino G.Karalius.

Vaikščios pėstute

Vargana valstybės padėtis ugniagesius iš tiesų įstūmė į idiotišką situaciją. Atvykę rytais į darbą vyrai susiskirsto, kuris ekipažas važiuos tikrintis sveikatos.

Palikę automobilį kuo arčiau medicinos įstaigos, kad kilus bėdai galėtų operatyviai išvažiuoti, ugniagesiai bilda sveikatos centro laiptais su visa ekipiruote ir pasklinda po gydytojų kabinetus.

"Aš liepiau parašyti vyrams pasiaiškinimą dėl žurnalistų pateiktų nuotraukų. Tačiau turiu ir juos suprasti. Nėra ten vietos tokiam automobiliui, kaip mūsų. Na, pamėginkime įsivaizduoti, jei ekipažas mašiną paliktų prie prekybos centro "Akropolis" ir ateitų pėstute. Jei kils gaisras kur nors netoliese, nejau jie bėgs per visą Taikos prospektą į automobilį? Ar tai tikrai būtų protingiau?" – dėl kritikos apgailestavo G.Karalius.

Kol kas ugniagesiai nusprendė gyventojų ramybę saugoti kitu būdu.

"Sutarėme, kad automobilyje liks vienas iš keturių ekipažo narių. Jis patrauks mašiną tolėliau, kad niekam netrukdytų. Tačiau pačios situacijos mes nepakeisime. Jei išleisiu keturis žmones visai dienai tikrintis sveikatos, tarnyboje neturėsime vieno ekipažo, o tai yra didelė prabanga mūsų darbe", – kalbėjo G.Karalius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nekenciu

nekenciu portretas
nekenciu skundiku!!!!

To: r ir juokdariai

To:   r     ir       juokdariai portretas
Gaisrininkai nėra "visi žmonės", jie rizikuoja gyvybe gelbstint "visus žmonės", todėl jiems galioja kiti įstatymai ir įsakymai. Lietuvos Respublikos VRM Ministro 2008 m. birželio 16 d. Nr. 1V-230 įsakyme apie profilaktinius patikrinimus juoda ant balto parašyta: "17. Pareigūnai tikrinami jų tarnybos metu.".

asd

asd portretas
zydrunai tau reiketu galva prasisviest toj ligoninej.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių