Quantcast

Klaipėdiečių skundai – dėl bulvių ir arbūzų

Nemalonų tvaiką skleidžiančios šviežios bulvės nustebino klaipėdietį, kuris tikino jų pirkęs ir iš ūkininkų, ir parduotuvėje. Bulvės dvokė net išvirtos. Tačiau maisto kokybės kontrolieriai skundų dėl nekokybiškų bulvių kol kas nesulaukė, bet skųstasi dėl arbūzų.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Klaipėdos padalinio l. e. p. patarėja Rita Viskantienė patikino, kad kol kas jokio skundo dėl nemalonaus šviežių bulvių kvapo nėra sulaukta.

"Šį sezoną tokių skundų dar nebuvo. Jei sulauktume, būtinai tikrintume informaciją. Galbūt vartotojams šiuo atveju tikrai vertėtų kreiptis į mūsų tarnybą, tuomet viską ir išsiaiškinsime", – pasiūlė R.Viskantienė.

Specialistų teigimu, nepaisant sausros, šiemet laukuose buvo labai daug supuvusių bulvių, pūva ir svogūnai. Esą tai sunkiai paaiškinama.

Šviežiose bulvėse – daugiau drėgmės, todėl jos greičiau genda, gali įsimesti ir pelėsis.

Galimas dalykas, kad drėgmė, susikaupusi daržovėse, ir skleidžia nemalonų, mėšlo kvapą primenantį tvaiką.

Esą bulvės tręšiamos organinėmis trąšomis, galimas dalykas, tai sukėlė pirkėjui blogas asociacijas, tačiau išvirus to kvapo tikrai turėtų nelikti.

"Galbūt tas kvapas intensyvesnis dėl to, kad karšta. Šviežiose bulvėse – daugiau drėgmės, todėl jos greičiau genda, gali įsimesti ir pelėsis. Aišku, kiekvienas produktas turi būti kokybiškas, be gedimo požymių. Ar pavojinga tokias bulves valgyti? Labiausiai išgedusias reikėtų išrinkti ir jų nevartoti", – teigė maisto kokybės specialistė.

Pavojingiausios yra pažaliavusios bulvės, jų kategoriškai rekomenduojama nenaudoti maisto gaminimui ir nevalgyti, ypač virtas su lupenomis.

Dėl nekokybiškų bulvių VMVT Klaipėdoje skundų negavo, bet tarnybą pasiekė pasipiktinimas dėl pjaustytų arbūzų kokybės. Jie esą buvo pardavinėjami lauke.

"Vienas pareiškėjas skunde pažymėjo, kad suvalgęs arbūzą apsinuodijo. Ketiname patikrinti. Žinoma, pardavinėjant pjaustytus arbūzus reikia paisyti higienos, arbūzai turi būti nuplaunami. Pavyzdžiui, prekybos centruose yra tam skirtos specialios fasavimo patalpos, o lauko palapinėse tokių sąlygų nėra, bet mes rekomendavome rasti priemonių nuplauti pjaustytus arbūzus ir juos laikyti vėsiai", – kalbėjo R.Viskantienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ramus

Ramus portretas
Nuomone nepasikeite - manau kad tokios tipo kontroliuojancios istaigos yra neigalios. Pinigu taskymas, jei be skundo gali metus nieko nedirbti...

Uzbekistonas

Uzbekistonas portretas
Kai buvau Uzbekistane,Kazachstane,vat ten tai arbuzai laukuose,sustojai,nusiskynei patikusi,viduriuka suvalgei,kitka ismetei,pasaka koks saldus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių