Quantcast

Klaipėdiečių mėgstama vaikų žaidimų aikštelė sulaukė remonto

Klaipėdiečių mėgstama pagrindinė Poilsio parko vaikų žaidimų aikštelė kurį laiką neveiks. Ją nuspręsta atnaujinti – darbai vyks apie porą mėnesių.

Kurį laiką uostamiesčio šeimos dienas Poilsio parke leis aplenkdamos centrinę vaikų žaidimų aikštelę – prasideda jos atnaujinimo darbai.

Numatoma, kad per maždaug porą mėnesių žaidimų aikštelė pasikeis ir taps reprezentatyvia, šiuolaikiška ir ilgaamže įvairaus amžiaus vaikams skirta erdve.

Vaikų žaidimų aikštelėje planuojama įrengti vieną išskirtinai didelį bei daugiafunkcį veiklos bokštą, mažesnius veiklos bokštus, susijusius su jūros tematika, sūpynes keliose zonose, erdvė bus užpildyta įvairiais motoriką ir vestibuliarinį aparatą lavinančiais balansiniais elementais.

Teigiama, kad aikštelė šiuo metu yra nusidėvėjusi, įrenginiai nublukę, danga kritinės būklės, neatitinka saugumo reikalavimų.

Vaikų pamėgta erdvė Poilsio parke atsirado 2013 m. Per laiką nusidėvėjusius įrenginius bandyta atnaujinti, pagerinti jų būklę, tačiau vien to jau nepakanka. Nuspręsta imtis didesnio remonto, tad vaikai į pamėgtą aikštelę galės sugrįžti tik rudenį.

Klaipėdos savivaldybės Statinių administravimo skyriaus vyriausioji specialistė Dženeta Būdvytytė teigė, kad iš pradžių neplanuota dirbti vasarą, tačiau tokį terminą nulėmė užsitęsusios viešųjų pirkimų procedūros.

Darbus atliksiančius rangovus pavyko rasti tik trečiuoju bandymu.

"Tikėjomės, kad tai nutiks sausį ar vasarį, jog darbai galėtų prasidėti kuo anksčiau, bet, deja, nepavyko", – aiškino Dž.Būdvytytė.

Nors konkurse dalyvių buvo, tačiau nemažai jų neatitiko keliamų reikalavimų, pasitaikė apskundimo atvejų.

Pašnekovės teigimu, darbus atliks bendrovė iš Vilniaus "Fixman".

Numatoma, kad atnaujinti aikštelę kainuos apie 192 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

K

K portretas
Man atrodo, kad remonto kaina labai užkelta. Matyt dėl to ir nerado rangovo per du konkursus, kas savanoriškai pasidanlintų su organizatoriais.

ups

ups portretas
pypžpypas....vis pasiteisinimai....o aikštelė, tada, kada ji reikalingiausia, neveiks....paskui ruduo, žiema, galės vėl pūti....paskui pavasarį skelbsim konkursą, o vasarą vėl remontuosim....laiku ir greitai pas mus tik premijos sau pasiskiriamos....

KLP

KLP portretas
šiaip tai pačios pigiausios rinkoje vaikams skirtizaidimu atributai, miestas galejo nors struputi pasistengti kazka idomesnio vaikams padaryti
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių