Quantcast

Klaipėdiečių aktyvumas apklausoje dėl sovietinių simbolių karių kapinėse slūgsta

Artėjant apklausos dėl sovietinių simbolių karių kapinėse pirmosios savaitės pabaigai, klaipėdiečių aktyvumas sumenko. O savivaldybės informacinių technologijų specialistai daro viską, ką gali, kad balsuoti būtų galima greičiau ir paprasčiau.

Startas – keistą dieną

Penktadienį, gegužės 13-ąją, prieš pat prasidedant pilnačiai startavęs elektroninis balsavimas pirmąją dieną buvo kupinas trikdžių.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus vyriausiasis patarėjas Modestas Martišius juokavo, kad apklausos startui turbūt buvo pasirinktas netinkamas metas.

Kad ir koks tai buvo metas, savivaldybės darbuotojai pripažįsta, kad nesklandumų buvo, ir dėl dalies jų prisiima atsakomybę.

Savaitgalį pasistengta, kad balsavimo internetu procesas vyktų kur kas sparčiau, todėl klaipėdiečiai nebemato iššokančio pranešimo apie klaidą.

Sutvarkyta ir kita problema, trukdžiusi sklandžiai išreikšti savo požiūrį aktualiu klaipėdiečiams klausimu, – susikuriant savivaldybės tinklalapio vartotojo paskyrą sutikimo mygtukas veikia be problemų.

Balsuojama ir gyvai

Paaiškėjo, kad neretai žmonėms nepasiseka bandymas balsuoti ne dėl savivaldybės tinklalapio netobulumo, o dėl paties vartotojo naršyklės problemų. Pabandę balsuoti per kitą naršyklę klaipėdiečiai tai padaro be trikdžių.

"Tai vienetiniai atvejai. Didžiosios problemos išnyko padidėjus spartai. Klaidų dar gali pasitaikyti, bet daug kartų mažiau nei pirmąją dieną. Ne vienam žmogui prisijungimas prie elektroninių valdžios vartų buvo naujas dalykas, jie tai darė pirmą kartą. Mes įvykdėme savotišką misiją išmokydami prie jų jungtis. Tik keliems žmonėms padėjau balsuoti, bet daugeliu atvejų tiesiog konsultavau telefonu, padėjome geranoriškai nusiteikusiems. Bet buvo ir tokių, kurie skambino viso labo pasibarti. Kai išsprendėme didžiąsias problemas, sumažėjo ir nepasitenkinimo skambučių", – paaiškino M.Martišius.

Kitas būdas išreikšti nuomonę – balsuoti gyvai nuvykus į savivaldybę ir vietoje užpildžius balsavimo lapą.

Klausimas yra karštas, politinis, todėl balsuojančiųjų aktyvumas – nemenkas.

Tarpinių rezultatų neskelbs

Pasak M.Martišiaus, apklausa dar vyks ne vieną savaitę, balsuoti internetu galima bet kuriuo paros metu visą savaitę, todėl kiekvienas gali išreikšti savo nuostatą ir nuomonę.

Šią savaitę gerokai atslūgo klaipėdiečių aktyvumas, lyginant su pirmąja balsavimo diena, trečiadienį jis buvo 10 kartų mažesnis.

Savivaldybės direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis nepasakė, kiek klaipėdiečių per savaitę aktualiu klausimu pareiškė savo nuomonę.

"Mero potvarkiu sukurtoje darbo grupėje nusprendėme, kad tarpinių rezultatų neviešinsime. Klausimas yra karštas, politinis, todėl balsuojančiųjų aktyvumas – nemenkas. Neskaičiavome procentų, kiek balsuoja internetu ir kiek žmonių ateina gyvai. Viskas bus pateikta, kai turėsime galutinius rezultatus", – žadėjo A.Dobranskis.

"Klausimas yra karštas, politinis, todėl balsuojančiųjų aktyvumas – nemenkas", – sakė Andrius Dobranskis. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdiečių "Facebook" lankomose paskyrose bei privačiuose profiliuose aktyviai raginama dalyvauti apklausoje.

Apklausoje klausiama, ar pritariate Sovietų Sąjungos karių palaidojimo vietos memorialo, esančio S.Daukanto g., pertvarkymui, pašalinant su žuvusių karių amžinojo poilsio vietos įamžinimu nesusijusius sovietinės ideologijos ženklus ir suteikiant karių palaidojimo vietai naują architektūrinę kokybę.

Akivaizdu, kad šis klausimas neretai politizuojamas.

Kad Klaipėdos miesto taryba privaloma tvarka svarstytų pareikštą gyventojų nuomonę, apklausoje turi dalyvauti ne mažiau nei 10 proc. balso teisę turinčių klaipėdiečių, tai yra 13 517 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jadvyga

Jadvyga portretas
Tai kur tas balsavimas? Vienintelį kartą mačiau , bet ir tai nepavyko balsuoti. Kas čia per nesąmonė toks balsavimas, daugelis visai nesinaudoja fcb

Brėkšta

Brėkšta portretas
Patys rusai turėtų prašyti,kad,,paminklai,,keliantys neapykantą ir įtampą -būtų išardyti ir nepūpsotų parke,kaip ,,šašas,,panosy

Nerijus

Nerijus portretas
Karių kapų niekas NELIES,bet sovietinius "balvonus",stabus griauti,kam nepatinka,- čemodan-vokzal- DYRA! Kodėl Jūs Putlerio garbintojai NĖ VIENAS nevažiuojate dirbti į KACAPYNĄ!?,bet dirbat "supuvusiuose Vakaruose"!?
VISI KOMENTARAI 65

Galerijos

Daugiau straipsnių