Quantcast

Klaipėdiečiams rūpi jų aplinka

Antrąkart Klaipėdoje vykdomam dalyvaujamajam biudžetui gyventojai pateikė net 31 pasiūlymą, kaip pagerinti gyvenamąją aplinką ir viešąsias erdves uostamiestyje. Šiemet idėjas, kaip pagerinti aplinką, galėjo teikti ne tik klaipėdiečiai, bet visi neabejingi Klaipėdai asmenys, nesvarbu, kur jie gyvena.

Speciali savivaldybės darbo grupė atliko pateiktų idėjų vertinimą ir galutiniam dalyvaujamojo biudžeto etapui – balsavimui – iš 31-os atrinko 13 gyventojų pasiūlytų idėjų.

Kaip ir pernai, šiais metais žmonės siūlė įrengti vaikų žaidimų, sporto aikšteles, gėlynus, knygomatus. Kai kurios pernai siūlytos, bet nelaimėjusios gyventojų idėjos šiemet buvo pateiktos pakartotinai.

Balsavimas už geriausias idėjas startuos jau šiandien, rugsėjo 27 d., ir truks iki lapkričio 7 d.

Balsuoti už labiausiai patikusias idėjas gali tik klaipėdiečiai (teikti idėjas galėjo visi jų turintys) – Klaipėdos mieste savo gyvenamąją vietą deklaravę vyresni nei 16 metų asmenys.

Balsavimas vyksta dalyvauk.klaipeda.lt.

Tie, kas neturi galimybės balsuoti internetu, gali tai padaryti atvykę į savivaldybės administraciją arba artimiausiame savivaldybės bibliotekos padalinyje.

Balsavimo rezultatus paskelbti numatoma iki lapkričio 11 d.

Už patraukliausių gyventojams idėjų įgyvendinimą bus sumokėta iš miesto biudžeto lėšų.

Vienos laimėjusios idėjos įgyvendinimui iš miesto biudžeto bus skiriama iki 50 tūkst. eurų.

Dalyvaujamojo biudžeto projektams įgyvendinti šiemet bus skirta 100 tūkst. eurų.

Gyventojų idėjų projektą kuruojantis Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas Deividas Petrolevičius tvirtino, kad pernykščio balsavimo rezultatą turėtų išvysti jau šiemet, tačiau įgyvendinti pavyks veikiausiai ne viską.

Atsižvelgiant į gyventojų pateiktas iniciatyvas, pernai mieste buvo nuspręsta įrengti dar dvi vaikų žaidimų aikšteles ir Baltų parką.

"Visi trys projektai yra infrastruktūriniai. Dabar vyksta jų įgyvendinimas. Dviejų vaikų žaidimų aikštelių įrengimas turėtų būti baigtas šiemet, o Baltų parko projektas bus pabaigtas kitais metais", – patvirtino D.Petrolevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Depresas

Depresas  portretas
Juodais balkonais apstate

Puiku

Puiku portretas
Puiku, kad pagaliau pasitelkta visuomenė. Vyriausioji "eksgėlininkė' šakalienė tokių iniciatyvš nemėgo,,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių