Quantcast

Klaipėdiečiams išsiųsti metinės rinkliavos pranešimai

  • Teksto dydis:

Šią savaitę Klaipėdos miesto gyventojams pradedami siųsti laiškai su metinės rinkliavos už atliekų tvarkymą mokestiniais pranešimais.

„Rinkliavos dydžiai Klaipėdoje šiais metais nesikeitė. Liko galioti ir papildoma 5 procentų nuolaida. Todėl mokestis už atliekų surinkimą ir tvarkymą Klaipėdos miesto gyventojams ir daugeliui verslo subjektų šiemet išliks toks pat kaip ir praėjusiais metais“, – teigė Šarūnas Jonas Tamulis, KRATC direktoriaus pavaduotojas.

Kaip ir anksčiau, metinę rinkliavą bus galima sumokėti iškart už visus metus arba ketvirčiais.

Besinaudojantys KRATC elektroninės savitarnos paslauga https://mano.kratc.lt/ mokestinius pranešimus jau gali rasti savo paskyroje bei matyti įmokų istoriją ir atlikti naujus mokėjimus.

Kartu su mokestiniu pranešimu voke KRATC klientai ras ir lankstinuką – instrukciją, kurioje paaiškinama, kaip 2019 m. Klaipėdos mieste dera rūšiuoti ir tvarkyti atliekas, kad jos liktų tinkamos perdirbimui ir nesukeltų papildomų rūpesčių bei išlaidų klaipėdiečiams.

Vienintelė naujovė, lyginant su praėjusiais metais, jog mokestiniame pranešime atsirado duomenų apie išrūšiuojamų atliekų kiekius Klaipėdos mieste. Tai pranešimuose privaloma skelbti pagal pakeistus teisės aktus. Naujausia informacija apie rūšiavimą Klaipėdoje skelbiama internete www.gamta.lt > Atliekų apskaita > Informacija apie komunalinių atliekų tvarkymo sistemas Lietuvos savivaldybėse.

KRATC surenkama vietinė rinkliava patenka į Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos biudžetą. Iš šių lėšų sumokama atliekų vežėjams, sistemos administratoriams, skiriamos lėšos konteinerių įsigijimui ir požeminių konteinerių aikštelių statybai. Vietinė rinkliava gyventojams Klaipėdoje nesikeičia jau šeštus metus ir išlieka viena mažiausių šalyje.

Iki kovo 15 d. nesulaukę mokestinių pranešimų ar kitais atliekų tvarkymo klausimais kreipkitės tel. 8 800 13344 arba atvykite į Klientų aptarnavimo centrą Liepų g. 15, Klaipėdoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Man patinka

Man patinka portretas
Jei Klaipėdoje mažiausi mokesčiai už šiukšles visoje LT, tai yra labai gerai. Respekts KRATC.

Anonimui

Anonimui portretas
ką jie tau grąžins jeigu Spec ATĮ seniai išvogtas ir parduotas už centus?

Anonimas

Anonimas portretas
Grazinkite tvarka kuri buvo prie Tarybu valdzios kai vazinejo siuksliu surinkimo masinos. Visi zinojo kuria valanda atvaziuos ir buvo NESVARBU kiek bute gyvena. Mokejom NE uz kvadratus ir kapeikas. Liberastai VAGYS. Tingi dirbti bet nori daug gauti is paprastu Klaipedos gyventoju. Smagu vogti kai niekas NEBAUDZIA uz tai, ar ne, zasinai?
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių