Quantcast

Klaipėdiečiams – gausybė nemokamų užsiėmimų

  • Teksto dydis:

Kalėdų laukimas uostamiesčio gyventojams neprailgs – tuo pasirūpino Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras ir sveikoms idėjoms neabejingi šios įstaigos partneriai. Gruodį „po egle“ jie sudėjo gausybę nemokamų treniruočių ir užsiėmimų, kurie tikrai nuskaidrins nuotaiką tamsiausiu metų laiku.

Kalėdų laukimas uostamiesčio gyventojams neprailgs – tuo pasirūpino Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras ir sveikoms idėjoms neabejingi šios įstaigos partneriai. Gruodį „po egle“ jie sudėjo gausybę nemokamų treniruočių ir užsiėmimų, kurie tikrai nuskaidrins nuotaiką tamsiausiu metų laiku.

„Ragintume jau dabar atidžiai peržvelgti mūsų sudarytą nemokamų veiklų kalendorių „Ir kūnui, ir sielai“ ir suskubti registruotis, nes gruodį užsiėmimai vyks trumpiau – iki 19 dienos, vėliau Klaipėda jau panirs į šventinį šurmulį“, – akcentavo visuomenės sveikatos specialistė Vaida Burinskaitė.

Metams baigiantis kalendoriaus rengėjai su džiaugsmu pristato naujovę – stuburo stabilizavimo pratimų mankštas. Nuo gruodžio 3 d. jos bus rengiamos „Sendvario“ progimnazijos aktų salėje.

Apsivalyti nuo slogių minčių ir praturtinti savo pasaulį prasmingais dalykais gruodžio 3, 10 ir 17 dienomis 17 val. kvies poezijos terapijos užsiėmimai su žinoma uostamiesčio poete, rašytoja, gydytoja psichiatre ir poezijos terapeute Jūrate Sučylaite. Susitikimų metu visi turi galimybę pajausti, kaip per kalbos meną galima išreikšti emocijas ir artėti dvasinės pilnatvės pojūčio link, išsilaisvinti nuo sveikatą neigiamai veikiančių užgniaužtų neigiamų jausmų.

Tikru hitu lapkričio mėnesį tapo milžiniško klaipėdiečių susidomėjimo sulaukęs čiuožimas Klaipėdos „Akropolio“ ledo arenoje. Pasipustyti pačiūžas Visuomenės sveikatos biuras kvies ir gruodį. Miestiečiai turėtų atkreipti dėmesį, kad norinčiųjų čiuožinėti grupėmis vyksta el. paštu, kuris nurodytas kalendoriuje, o individuali – išimtinai ledo arenos kasoje. Nemokamas čiuožimas klaipėdiečių džiaugsmui – net tris gruodžio savaites, nuo pirmadienio iki ketvirtadienio 14.45-15.30 val.

Net ir spustelėjus žiemiškam šaltukui nemokami užsiėmimai gryname ore nenutrūks – tereikia apsirengti šilčiau ir jungtis prie širdžiai mieliausios grupės. Gruodžio 1 ir 15 d. verta nepraleisti galimybės įgyti šiaurietiškojo ėjimo pagrindus, tris gruodžio trečiadienius senjorai bursis į vaikščiojimo grupes ir energingai žingsniuos takeliais šalia Vasaros estrados, bėgikai Poilsio parke kiekvieną mėnesio antradienį savo gretose laukia entuziastų, norinčių sudeginti nereikalingas kalorijas, stresą ir blogą nuotaiką. 

Būsimoms mamoms visuomenės sveikatos specialistai primena, kad geriausia dovana pasitinkant Kalėdas – pasirūpinti savo ir savo mažylio sveikata, tad verta nepraleisti nėščiosioms skirtų mankštų, kurios organizuojamos vaikų darželio „Žemuogėlė“ pastate esančiame sporto klube „Ginsvė“.

Norinčios padailinti kūno linijas prieš velkantis gražiausias šventines sukneles klaipėdietės laukiamos nemokamuose zumbos ir kalanetikos užsiėmimuose Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro salėje. Ten pat gruodį vyks ir dvi dubens dugno giliųjų raumenų treniruotės – lapkričio mėnesį pristatyta naujovė, jau sulaukusi nemažo miestiečių susidomėjimo.

Senjorų metus pasitinkantys garbaus amžiaus miestiečiai kviečiami praverti Klaipėdos lengvosios atletikos maniežo duris – čia gruodžio 5 ir 12 d. 9 val. specialiai jiems organizuojamos mankštos. Išsiruošus į jas svarbu nepamiršti savo rankšluosčio ir kilimėlio, nes kai kurie pratimai atliekami sėdint.

„Per šiuos metus sporto kalendorių papildė nemažai naujovių, kurias iniciavo mūsų biuras, o taip pat ir privataus sektoriaus atstovai. Vertiname kiekvieną naują draugystę ir tikimės, kad kitąmet bičiulių, norinčių ir galinčių prisidėti prie Sveiko miesto kūrimo, gretos tik plėsis“, – šypsojosi V. Burinskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sporto

sporto portretas
sporto sporto klubai tai cia sportiniu rezultatu sieksit su senos krypties judamaja veikla nes ir pavadinimas pasenes akivaizdu kad dirba vidutiniokai o dedasi kietais specais
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių