Quantcast

Klaipėdiečiai skundžiasi negalintys ilsėtis: iš įmonės teritorijos sklinda garsai

Netoli "Klaipėdos energijos" gyvenantys klaipėdiečiai skundžiasi vėlai vakare ir naktį negalintys ilsėtis dėl iš įmonės teritorijos einančių garsų. Įmonės vadovas patikino padarysiąs viską, kad žmonės nejaustų nepatogumų.

Arčiausiai Šilutės plento ir Kauno gatvės sankryžos gyvenantys klaipėdiečiai tikina negalintys pailsėti, nes priversti girdėti įkyrų garsą, sklindantį iš bendrovės "Klaipėdos energija".

Jis ypač sustiprėja, kai vėjas pasisuka iš rytų. Nesibaigiantį pypsėjimą maždaug šešių daugiabučių namų gyventojai girdi ir vėlai vakare, ir anksti ryte.

Iš teritorijos sklindantis pypsėjimas privertė kelis arčiausiai gyvenančius žmones eiti į savotišką žvalgybą.

Paaiškėjo, kad garsą skleidžia didžiulis traktorius, stumdantis medžio drožles į sandėlį. Kai jis juda atbulas, įsijungia įspėjamasis signalas.

Paaiškėjo, kad garsą skleidžia didžiulis traktorius, stumdantis medžio drožles į sandėlį. Kai jis juda atbulas, įsijungia įspėjamasis signalas.

Dienraščio "Klaipėda" pakalbintas įmonės "Klaipėdos energija" generalinis direktorius Antanas Katinas nustebo, kad gyventojams gali trukdyti iš įmonės teritorijos sklindantys garsai. Anot jo, sandėliai, iš kurių ir į kuriuos stumdomas biokuras, yra uždarame kieme, o gyvenamieji namai – toli nuo įmonės teritorijos.

Statydami sandėlius ir kitus objektus, įmonės vadovai pasirūpino, kad būtų atlikti garso matavimai, o triukšmas neviršytų leistinų normų.

A.Katinas pažadėjo įpareigoti pavaldinius ir net pats patikrinti, kaip šioje vietoje dirbama bei ką galima padaryti, kad gyventojai nejaustų nepatogumų.

"Darbininkai turėtų būti prisivežę biokuro ir pasiruošę naktinei pamainai. Užpraėjusią savaitę turėjome bene penkias išeigines dienas, tiekėjai nevežė biokuro. Išeiginėmis ir šventinėmis dienoms biokuras sandėliuojamas greta esančiame sandėlyje ir kieme. Kai kuro trūksta pagrindiniame sandėlyje, kuris apstatytas statiniais, kurą į jį vežame iš pagalbinių. Spėju, kad žmonės galėjo girdėti, kaip dirba atbuline eiga važiuojantis traktorius. Sutinku, nuolat atgal važinėjant įsijungia įspėjamasis garsas. Esame nusiteikę reaguoti ir mėginti kitaip organizuoti darbą, kad vakare ir per naktį iki ryto mūsų veikla netrikdytų ramybės", – patikino įmonės vadovas.

A.Katinas pats prisiminė bene pernai išgirdęs gyventojų nusiskundimų dėl iš įmonės sklindančio triukšmo. Tada bendrovėje buvo deginamas mazutas.

Reaguodami į pastabą "Klaipėdos energijos" darbuotojai nuo 21 iki 8 val. stengėsi taikyti kitas technologijas, kad žmonės naktį galėtų jaustis patogiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

paskutiniam

paskutiniam portretas
labai gaila, kad kai kurie komentuojantys juokdariai-ekspertai nesuvokia skirtumo tarp važiuojančios mašinos ir važiuojančios mašinos, skleidžiančios garsinius signalus nakties metu. Linkiu tokiems asilams patiems pagyventi bent mėnesį tokioj aplinkoj, kad galėtų pilnumoj įvertinti situaciją, nes žmonės kenčia ilgus metus ir panašu kad su tokia miesto valdžia kentės ir toliau. Tikiu, kad gyvenimas vis dėlto pamokins juokdarius, kad nerašynėtų nesąmonių, o užsiimtų gerais darbais.

to kaimynas

to kaimynas portretas
Nejuokink su savo nepasitenkinimais. Kodėl gyventojai negirdi Šilutės pl. triukšmo.Jei jiems jau traktoriaus pypsėjimo iš pakankamai toli esančios teritorijos nervina, tai Šilutės pl. triukšmas turėtu juos varyt iš proto.

>> Kaimynas

>> Kaimynas  portretas
kas tas " kauno g. 7m.." kur randasi? spėjų kad neigiamus komentarus galimai pradėjo rašyti "Klaipėdos energijos" administracijos klapčiukai.:) Vietoje to, kad reailiai nakties metu organizuoti darbą be triukšmo, aišku paprasčiau išvadinti durneliais aplinkinius gyventojus. Deja, kai miestą valdo džiazuojantis nevykėlis, tai nusižengimai žmonių atžvilgių yra nematomi, negirdimi ir neužuodžiami, liko tik laukt, gal kada nors bus geriau.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių