Quantcast

Klaipėdiečiai susirūpino senais kaštonais

Klaipėdiečiams užkliuvo Šaulių gatvėje netoli pėsčiųjų ir dviratininkų tilto per geležinkelį augantys du kaštonai. Gyventojai stebisi, kodėl miesto valdžia nepasirūpina, kad seni, supuvę medžiai būtų nukirsti.

Klaipėdiečiams užkliuvo Šaulių gatvėje netoli pėsčiųjų ir dviratininkų tilto per geležinkelį augantys du kaštonai. Gyventojai stebisi, kodėl miesto valdžia nepasirūpina, kad seni, supuvę medžiai būtų nukirsti.

„Kaštonų būklė tikrai nepavydėtina. Kamienuose – didžiausios skylės. Pelėdos lizdus gali suktis, o šie paukščiai tikrai nemaži. Kai žaliuoja, prastos šių medžių būklės nesimato. Tačiau lapams nukritus, baisu žiūrėti“, – tvirtino netoliese gyvenanti klaipėdietė.

Moteris svarstė, kad galbūt miesto tvarka besirūpinančios tarnybos nežino apie šiuos pasenusius kaštonus.

„Visada pabrėžiama, kad mieste šalinami pavojingi, avarinės būklės medžiai. Šie kaštonai būtent tokie ir yra. Jie bet kada gali nugriūti. Gal šie lapuočiai yra kokia nors istorinė vertybė, jei jų niekas nenukerta“, – dėstė moteris.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėjos Daivos Berankienės, gyventojai apie pavojingus ar avarinės būklės medžius turėtų pranešti Miesto tvarkymo skyriui.

„Jo darbuotojai rūpinasi tokių medžių pašalinimu. Mes tik išduodame leidimus“, – komentavo vedėja.

Šiemet leidimų tvarkyti želdinius išduota daugiau nei 200. Tačiau, anot D.Berankienės, tai nereiškia, kad būtent tiek medžių ir bus iškirsta.

„Viename leidime nurodyti pašalinti gali būti keli medžiai. Tie patys dokumentai išduodami ir genėjimui, žolynų tvarkymui ar krūmų persodinimui“, – aiškino vedėja.

D.Berankienė pabrėžė, kad medžiai nėra kertami be priežasties. Komisija svarsto tik motyvuotus prašymus. Dažniausiai leidimo pašalinti medį prašoma, nes jis užstoja šviesą daugiabučių gyventojams, auga per arti namo, yra avarinės būklės ar pavojingas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ert

ert portretas
Tačiau lapams nukritus, baisu žiūrėti, – tvirtino netoliese gyvenanti klaipėdietė. Man baisiau taip sapaliojantys miestiečiai.

Savivaldybės

Savivaldybės portretas
gražuoliukai,matomai užsirūstino kad visuomenė ir aktyvūs klaipėdiečiai(fu koks ne lygis!)pradėjo kištis į kažkaip idomiai laimejusios viešuosius AB ,,Klaipėdos želdiniai"medžių priežiūros krečiamus šposus, bei remti prie sienos.Kartu su šakalienėm, dudelėm ir kitais į šią sistemą įeinančiais.Sklando gandai kad dabar minėti veikėjai, žada viską daryti specialiai ir untrep.Kad irodytų ,,kad kansaras(ai) čia karalius!"
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių