Quantcast

Klaipėdiečiai suglumo: per šalčius – sodinti medžių?

Žemei pasidengus sniegu uostamiesčio darbininkai nusprendė sodinti medžius. Gyventojai piktinasi, esą absurdiška grūsti į žemę spygliuočius per tokį šaltį, nes pavasarį juos teks išrauti ir sodinti iš naujo. Tačiau "Klaipėdos želdinių" atstovai ramina: ir esant minusinei temperatūrai medis gali prigyti.

Aktyvi klaipėdietė nori išsiaiškinti: kodėl Taikos prospekte, ties 21B namu, atšalus orams nuspręsta sodinti egles ir pušis?

Moters teigimu, darbų vadovas apie tai atsisakė jai atskleisti detalesnę informaciją.

Jie tyčiojasi iš medžių ar iš žmonių? Darbininkai sako, kad jiems valdžia įsakė ir jie dirba. Ieškokite valdžios, sako jie, o kur tos valdžios ieškoti, mes nesupratome.

"Kai yra 15 laipsnių šalčio, jie sodina medžius. Pro langą matau, kad pasodinti jau penki. Tačiau eidama link Sausio 15-osios gatvės mačiau ir daugiau eglių bei pušų. Jie tyčiojasi iš medžių ar iš žmonių? Darbininkai sako, kad jiems valdžia įsakė ir jie dirba. Ieškokite valdžios, sako jie, o kur tos valdžios ieškoti, mes nesupratome. Pasirodo, medžiai nelietuviški, iš Olandijos. Daug metų nugyvenau, bet dar nemačiau, kad gruodžio mėnesį, esant minus penkiolikai, būtų sodinami medeliai ir dar atvežtiniai. Darbų vadovas, kuris nesiteikė pasakyti savo pavardės, tarstelėjo, kad viskas bus sutvarkyta", – kalbėjo skaitytoja.

"Klaipėdos želdinių" vadybininkas Arvydas Kveselis atsakė, kada tinkamas metas medžiams sodinti.

"Jeigu sodina plikomis šaknimis, tada galima sakyti, kad egles ir pušis jau palaidojo. Šiaip galima sodinti, bet spygliuočiams šaltis nėra vitaminas. Nėra baisios tragedijos, kad juos sodina šiuo metu. Tik nežinau, kada iškastas pats gumulas. Jeigu gumulas iškastas šią arba praėjusią savaitę, tada didelė tikimybė, kad neprigis. Čia gyvas daiktas, sunku pasakyti, nes yra daug niuansų. Jeigu spalio, lapkričio mėnesį, kai dar nebuvo didelių šalnų, tai 90 procentų, kad augalas gyvens", – tikino A.Kveselis.

Nuvykę apžiūrėti, žurnalistai įsitikino: Taikos prospekte, ties 21A ir 21B namais, iš tiesų stūkso neseniai pasodinti ne tik spygliuočiai, bet ir lapuočiai.

Ties Taikos pr. 21-uoju namu taip pat buvo matyti ant žemės paguldyti medžiai, paruošti sodinimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nnn

nnn portretas
Kadangi tos "imones" nenesa jokios atsakomybes, jos tik padaro darba, pasiima uzmokesti ir viskas... Jei tos imones privaletu duoti garantija savo va tokiems darbams, bent keleta metu, tuomet jie pradetu galvoti, kaip darba atlikti efektyviai. Kas kalciausias? Klaipedos korumpuota savivaldybe, kuri su kysiu pagalba, leidzia tokioms "imonems" issidirbineti.

juokis

juokis portretas
kai kas ir palmes sodino

Romas

Romas  portretas
Durnumui nėra rybu.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių