Quantcast

Klaipėdiečiai požeminius konteinerius įvertino teigiamai

Septyni bandomieji požeminiai atliekų konteineriai klaipėdiečių įvertinti kaip patikimi, saugūs, patogūs ir dailūs. Tai parodė gyventojų apklausa.

Pusmetį požeminiais konteineriais naudojosi Bandužių, Brožynų, Pilies, Poilsio ir Raudonės, Sportininkų bei J.Janonio gatvių gyventojai.

Rudenį, žiemą ir pavasarį turėję galimybę juos išbandyti žmonės atsakė į apklausą surengusios bendrovės „Eurotela“ parengtus klausimus.

Apklausoje dalyvavo beveik 700 klaipėdiečių. Žmonių nuomonės teirautasi netrukus po konteinerių pastatymo bei po kelių mėnesių. Pastebėta, kad pripratę prie naujojo įrenginio gyventojai apie juos atsiliepė geriau nei iš pradžių.

Aptardami, ar konteineriais naudotis patogu, saugu, ar patinka jų išorė, ar jie lengvai sugadinami, gyventojai turėjo skirtingas nuomones, bet kategoriškai neigiamų atsiliepimų nebūta.

Apklausoje dalyvavo ne tik konteineriais besinaudojantys žmonės, bet ir kiemsargiai, atliekų vežėjai, savivaldybės darbuotojai.

Pastebėta, kad nė vieno tipo įrenginys nesukėlė pavojų vaikams, jų turinys nebuvo prieinamas benamiams, nė į vieną jų nepateko paukščiai ar kiti gyvūnai, iš jų nesklinda šiukšlių tvaikas, gyventojų netrikdė darinėjamų konteinerių dangčių garsas. Tiesa, Poilsio gatvėje nuo vieno šių įrenginių buvo pavogta metalinė dalis.

Jau šį rudenį apie pusšimtis požeminių konteinerių turėtų būti įrengta pietinėje miesto dalyje. Kokie jie bus, priklausys nuo viešųjų pirkimų rezultatų. Juos vykdant bus atsižvelgta ir į gyventojų apklausos rezultatus.

Tiesa, gali atsitikti, kad konkursą laimės įmonė, kurios konteinerių privalumų bei trūkumų klaipėdiečiai neturėjo galimybės išbandyti, nes vienas lemiamų veiksnių bus įrenginių kaina.

Tikimasi, kad požeminių konteinerių įrengimas leis bent šiek tiek sumažinti rinkliavą už atliekų tvarkymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Kuo greiciau te stato juos visame mieste.Pabodo ziuret i viestancias is konteineiu siuksles,besirausiancius benamuis ir nezmoniskas ,ypac vasara,tvaikas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių