Quantcast

Klaipėdiečiai plūdo apžiūrėti NATO laivų

Klaipėdos uoste viešintys NATO valstybių sąjungininkių laivai itin sudomino miestiečius.

Tad šeštadienį klaipėdiečiai nepraleido progos apsilankyti karo laivuose, besirengiančiuose istorinių minų paieškos ir nukenksminimo operacijai Baltijos jūroje.

Minų paieškos ir nukenksminimo operacija Baltijoje, pavadinimu DEUSQUADEX 19-1/BALTEX, vyks balandžio 8–10 dienomis.

Jau penktadienį į Klaipėdos uostą trijų dienų vizitui atvyko ir prisišvartavo aštuoni užsienio valstybių karo laivai: priešmininiai laivai – „Weilheim“ (Vokietija), „Bad Rappenau“ (Vokietija), „Talivaldis“ (Latvija), „Rauma“ (Norvegija), „Bukowo“ (Lenkija) ir vadovavimo bei logistinio aprūpinimo laivai "Rhein" (Volkietija), „Donau“ (Vokietija) ir „Virsaitis“ (Latvija).

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai šeštadienį ir sekmadienį nuo 13 iki 15 val. buvo pakviesti aplankyti užsienio karo laivus, prišvartuotus Klaipėdos kruizinių ir karo laivų terminale.

Laivai sulaukė itin didelio susidomėjimo. Žmonės plūdo pasižiūrėti NATO laivų, tačiau šeštadienį jie buvo įleidžiami tik į Latvijos karinius laivus. Nepaisant to, miestiečiai džiaugėsi galimybę iš arti pamatyti sąjungininkų flotilę.

Laivuose tuo pačiu laiku bus galima apsilankyti ir sekmadienį. Na o pirmadienį, balandžio 8 d. prasidės Vokietijos karinio jūrų laivyno vadovaujama istorinių minų paieškos ir nukenksminimo operacija DEUSQUADEX 19-1/BALTEX, kuri Lietuvos teritoriniuose vandenyse ir išskirtinėje ekonominėje zonoje vyks pirmą kartą.

Prieš laivams atvykstant į Lietuvą tokia operacija vyko Latvijos teritoriniuose vandenyse ir išskirtinėje ekonominėje zonoje. Išminavimo operacijoje Lietuvos vandenyse prie užsienio karo laivų taip pat prisijungs ir Lietuvos karinių jūrų pajėgų priešmininis laivas „Skalvis“.

Tradiciškai Lietuvoje kas trejus metus jūroje vyksta NATO vadovaujama tarptautinė istorinių minų paieškos ir nukenksminimo operacija „Open Spirit“ (liet. „Atvira dvasia“), kurioje dalyvauja didelis skaičius NATO šalių ir partnerių karinių laivų.

Šiemet išminavimo operacija „Open Spirit 2019“ vyks Lietuvoje gegužės mėn. Pastarosios tarptautinės išminavimo operacijos „Open Spirit 2016“, vykusios Lietuvos teritoriniuose vandenyse ir išskirtinėje ekonominėje zonoje metu, buvo išžvalgytas 54 kvadratinių jūrmylių plotas, surasta 15 jūrinių minų, 3 torpedos ir 3 nuskendusių laivų liekanos.


Šiame straipsnyje: NATOlaivaiKlaipėdaapžiūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Xa xa

Xa xa portretas
apgailėtini nevykėliai vatnikai, rėkit, šaukit ubagai, bet karavanas eina toliau:)

...

... portretas
VISIEMS, apsilankiusiems tuose laivuose, jau užvestos bylos.

BMRT

BMRT portretas
O kazkada Klaipedeleje zvejybiniai laivai stovedavo keliais bortais....ir zmones ejo i juras ir seimos laimingai gyveno...siais laikais tik patrankos ir panele su kulkosvaidziais smezuoja laikrasciuose....Rybportas zuvim kvepedavo ir visi normaliai gyvenom, tik i uzsinieni sunkiau budavo islekti, bet ir tai pavykdavo:)
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių