Quantcast

Klaipėdiečiai patys darys tvarką

Nuo šiol klaipėdiečiai gali viešai skelbti apie kylančias problemas – fotografuoti ir talpinti nuotraukas į socialiniame tinklalapyje sukurtą paskyrą. Tikimasi, kad ši naujovė paskatins valdininkus greičiau reaguoti į miestiečių skundus.

Nors internetinė "Facebook" paskyra "Tvarkau Klaipėdą" atsirado vos prieš savaitę, prie jos spėjo prisijungti apie du šimtus klaipėdiečių.

Ateityje žadama tobulinti sistemą ir sukurti mobiliąją programėlę. Pastarąją analogišku pavadinimu "Tvarkau Vilnių" jau turi sostinė.

Pastebėję duobę kelyje, sugedusį šviesoforą, neleistinoje vietoje pastatytą mašiną ar kitą miesto problemą vilniečiai gali užregistruoti ją vos per minutę ir taip operatyviai informuoti savivaldybės darbuotojus.

Kaip parodė sostinės patirtis, dažniausiai aktyvūs gyventojai praneša apie gatvių priežiūros ir tvarkymo, eismo organizavimo problemas, ne vietoje pastatytus automobilius.

Dabar tokią galimybę turi ir klaipėdiečiai. Į tik ką sukurtą internetinę paskyrą gyventojai jau pradėjo kelti nuotraukas, kuriose užfiksuotos problemos.

Iniciatyvos uostamiestyje sumanytojai klaipėdiečiai Artūras Ševel ir Tomas Kasperavičius savo pilietišku užmoju tikino norį išjudinti miestą.

"Idėja kilo visai atsitiktinai, tiesą sakant, nė nežinojome, kad kažkas panašaus egzistuoja Vilniuje. Tiesiog pamanėme, jog tai būtų naudinga miestiečiams. Kai pristatėme idėją viešai, paaiškėjo, kad mes nebe pirmi. Stengiamės perimti gerąją patirtį ir šiek tiek patobulinti, kad mūsų sprendimas būtų dar pranašesnis. Pradėjome nuo feisbuko, tačiau tik juo neapsiribosime", – aiškino A.Ševel.

Kultūros fabrike vykusioje verslumo stovykloje pristatę savo idėją klaipėdiečiai neliko nepastebėti. Iniciatyvą teigiamai įvertino ir miesto politikai, ir paprasti klaipėdiečiai.

"Vieni dalykai būna svarbesni už kitus, tačiau lieka nepastebėti. Tikslas nėra pyktis, kad nesutvarko, bet parodyti, kad tam tikroje vietoje yra problema. Be to, kodėl mes negalime būti geresni už Vilnių?", – šyptelėjo A.Ševel.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nieko gero

nieko gero portretas
man svarbiau yra zmogaus saugumas,o ne kazkokia ne vietoj pastatyta masina ir panasiai,nesakau,kad bausti pazeideju nereikia,bet kai zmogus net viduru dienos nera garantuotas,kad nebus apiplestas ar nurengtas,o pagalbos ar pakol prisikviesit policija lauksit koki pusdieni,tai as atsiprasau del tokiu akciju ar atrakciju

gyventoja

gyventoja portretas
labai gera idėja!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių