Quantcast

Klaipėdiečiai pagerbė naująjį vyskupą

Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje gausiai susirinkę uostamiesčio tikintieji iškilmingose mišiose pagerbė naujojo Telšių vyskupijos ganytojo Algirdo Jurevičiaus įžengimą į vyskupo sostą.

Dovanų – žemaičių gramatika

Oficialiai į Telšių vyskupo sostą A.Jurevičius įžengė prieš tris dienas.

Iš Vilniaus krašto kilęs naujasis žemaičių ganytojas teigia jau pradėjęs pažintį su Telšių vyskupija.

"Tai didelė vyskupija, bus daug ką pažinti. Nustebino, kad čia yra skirtinga nuotaika nei kitur Lietuvoje. Vengiu žodžių "skirtinga kultūra", nes mus vis tiek daug kas vienija, tačiau ir žmonių papročiai, ir dvasingumo įpročiai, žvelgiant iš bažnytinės pusės, čia tikrai yra kitokie nei tuose kraštuose, kuriuose man teko tarnauti. Nesakyčiau, kad ten seklu, o čia gilu, tiesiog čia yra kitaip", – kalbėjo vyskupas A.Jurevičius.

Vyskupas pripažino, kad kiekvienas kraštas, kiekviena kultūra savotiškai žavi, patraukli ir jų negalima lyginti.

"Priimsiu šią realybę, kuri mane labiau praturtins, ir stengsiuosi ją pažinti. Kol kas žemaitiškai kalbančiuosius suprantu, pastebėjau, kad kai kurie žodžiai turi lenkiškų šaknų. Kadangi pats esu iš Vilniaus krašto, man lenkų kalba yra žinoma. Jau gavau dovanų ir žemaičių kalbos gramatiką, ir keletą knygų, parašytų žemaitiškai, tad turėsiu ką veikti", – šypsojosi vyskupas A.Jurevičius.

Mišiose – daugybė tikinčiųjų

Kai vasarį popiežiaus Pranciškaus potvarkiu Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas buvo paskirtas Kauno arkivyskupu metropolitu, Telšių vyskupija liko be nuolatinio ganytojo, tačiau, nepraėjus nė keturiems mėnesiams, patvirtintas naujas Telšių vyskupas.

K.Kėvalą, kuris Telšių vyskupijai vadovavo pustrečių metų, pakeitė A.Jurevičius.

Oficialus naujojo vyskupo Algirdo įžengimas į Telšių Šv. Antano Paduviečio katedrą vyko birželio 29 d. Apaštalų šv. Petro ir Pauliaus iškilmėse.

O kitą dieną iškilmingos mišios ta pačia proga vyko Klaipėdoje, Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje, į kurias itin gausiai susirinko klaipėdiečiai.

Vargonavo pačiam popiežiui

Naujasis vyskupas A.Jurevičius studijavo Vilniaus J.Tallat-Kelpšos aukštesniojoje muzikos mokykloje.

1986–1991 m. vadovavo chorui ir dirbo vargonininku Vievio Šv. Onos bažnyčioje. Metus dirbo tikybos mokytoju Vilniaus mokykloje.

Nuo 1991 m. studijavo Kauno kunigų seminarijoje ir VDU Katalikų teologijos fakultete.

Mokydamasis kunigų seminarijoje, atliko vargonininko tarnystę, o popiežiui Jonui Pauliui II lankantis Kaune, 1993-iųjų rugsėjo 6-ąją, vargonavo per mišias Kauno Santakoje.

1996 m. gruodžio 26 d. įšventintas kunigu.

Studijavo praktinę teologiją Frankfurte prie Maino (Vokietija), kur įgijo praktinės teologijos mokslų daktaro laipsnį.

Dirbo Lietuvos mokslų akademijoje projekto mokslo ekspertu.

2008 m. popiežius Benediktas XVI suteikė kunigui A.Jurevičiui Jo Šventenybės kapeliono (monsinjoro) titulą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas D.

Jonas D. portretas
Atsakymas ,, klausimui'' : Taip - tai buvęs miesto komunistų sekretorius Valentinas Greičiūnas stebeilėjasi į Vyskupą ...

Trūksta žodžių

Trūksta žodžių portretas
Įžūlumas, kai kieno, trūksta žodžių.Niekas nepamiršo, pažysta visas miestas, deja.

Sveikinimai vyskupui

Sveikinimai vyskupui portretas
Puikus naujojo vyskupo išsilavinimas. Malonu nuotraukoje pamatyti dvasingą moterį, filmų kūrėją, tikrą Tikinčiąją, bet ne senus komunistus, anų laikų funkcionierius.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių