Quantcast

Klaipėdiečiai kviečiami į šiaurietiško ėjimo žygį

  • Teksto dydis:

Europoje rugsėjo 16-22 d. minima Judrioji savaitė, kurios metu rengiami įvairūs renginiai ir akcijos, skatinančios gyventojus daugiau judėti, rinktis ekologiškas transporto priemones ne tik mažinant oro taršą ir triukšmą bei prisidedant prie eismo saugumo gerinimo, bet ir tausojant savo sveikatą, daugiau laiko leidžiant lauke, renkantis aktyvų gyvenimo būdą. Juodrioji savaitė Klaipėdoje startuos rugsėjo 16 d. 11 val. Šiaurietiško ėjimo žygiu.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro iniciatyva kiekvienos savaitės antradieniiais rengiami šiaurietiško ėjimo vakarai, į kuriuos atvykti kviečiami visi tiek pradžiamoksliai, tiek jau pažengę ir perpratę šio aktyvaus fizinio užsiėmimo subtilybes.

Pirmasis žygis, vykęs birželio 11 d., sulaukė susidomėjimo, todėl visuomenės sveikatos specialistai nusprendė  dar kartą surengti platesnio masto šiaurietiško ėjimo žygį. Norintys išbandyti savo jėgas rugsėjo 16 d. (trečiadienį) 11 val. turėtų atvykti į Klaipėdos tuberkuliozės ligoninės mašinų stovėjimo aikštelę, esančią šalia Vasaros estrados.

Uostamiesčio gyventojai ir miesto svečiai, lydimi patyrusių specialistų, keliaus į šalia Vasaros estrados esantį parką, kuriame iš anksto sudarytu maršrutu įveiks apie 10 km. Dalyvauti šiame žygyje kviečiami jau susipažinę su šiaurietiško ėjimo pagrindais.

Nusprendusiems prisijungti prie šio žygio tereikia pasirūpinti patogia avalyne ir apranga, gera nuotaika ir vandeniu troškuliui numalšinti. Organizatoriai paskolins specialias šiaurietiško ėjimo lazdas jų neturintiems, tačiau rekomenduojama į žygį leistis su nuosavomis lazdomis, kurios yra tinkamai sureguliuotos ir prie kurių žygeiviai jau yra pripratę.

Būtina išankstinė registracija telefonu 8 640 93 341 arba elektroniniu paštu: gintare@sveikatosbiuras.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pabandysiu vėliau

pabandysiu vėliau portretas
nežinau kodėl, bet nurodytu tel. niekas neatsiliepė, o e-mailu laiškas neišsisiuntė: neatpažįstamas. čia tikriausiai tik man taip nutiko.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių